Neće im biti umanjena primanja

Radnici "Šuma Srpske" odustali od štrajka

image Šume RS

Radnici Јavnog preduzeća "Šume Republike Srpske" odustali su od za sutra najavljenih protesta ispred generalne direkcije ovog preduzeća na Sokocu.

Potpredsjednik Јedinstvene udružene sindikalne organizacije ЈP "Šume Republike Srpske" Slavica Elez, potvrdila je Srni da su odustali od najavljenog protestnog okupljanja.

"Protest zakazan za sutra neće biti održan, jer je generalni direktor `Šuma Srpske` Risto Marić pod pritiskom članova Јedinstvenog sindikata preduzeća odustao od namjere da umanji primanja radnika od 100 do 150 KM, kako je bilo predviđeno novim Pravilnikom o radu", rekla je Elezova.

Ona je navela da je to jedan od ispunjenih zahtjeva.

Sindikalci tvrde da je direktor bio u obavezi da pozove predstavnike Јedinstvene udružene sindikalne organizacije da se o svemu dogovore, i da se o tom dogovoru oglase posle sastanka.

"Proteste nismo odgodili sve dok od predsjednika Nadzornog odbora preduzeća Biljane Marković nismo dobili čvrstu garanciju da su članovi Nadzornog odbora i ona kao predsjednik saglasni i da je tačno da su stavove usaglasili sa Upravom Јavnog preduzeća "Šume Republike Srpske", pojasnila je Elezova.

Ona je dodala da je zahtjev sindikata, koji se odnosio na primjedbe o nezakonitom utvrđivanju reprezentativnosti ove organizacije, ostavljen da ga rješavaju nadležne institucije, jer su im primanja radnika i njihov interes prioritetniji.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.