Višegodišnji poslovni ugovori

Saradnja 'Alumine' iz Zvornika i 'Silkema' iz Kidričeva

image Alumina

Kompanije „Alumina“ iz Zvornika i „Silkem“ iz Kidričeva (Slovenija) imaju veoma uspješnu poslovnu saradnju zahvaljujući kojoj je došlo do zajedničkih projekata, a koji će, kroz poslovno partnerstvo, doprinijeti boljem i konkurentnijem nastupu ovih fabrika na svjetskom tržištu, konstatovano je tokom razgovora čelnih ljudi dva privredna subjekta na sastanku u Zvorniku.

Kako je rečeno, „Alumina“ i „Silkem“ imaju definisane višegodišnje poslovne ugovore.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika kaže da je poslovnim aranžmanom sa „Silkemom“, zvornička fabrika obezbijedila značajan plasman svojih proizvoda.

-Firma „Silkem“ je dugogodišnji poslovni partner naše fabrike. Radi se o veoma bitnom kupcu, sa kojim imamo planiranu dugoročnu saradnju i proširenje asortimana proizvoda - istakao je Motika, saopćeno je danas iz “Alumine”.

Naveo je i da je cilj zvorničke kompanije da kroz nove projekte, u narednom periodu, još više osnaži poslovna saradnju sa fabrikom iz Kidričeva za što ima više mogućnosti.

-Riječ je o partneru koji je zainteresovan za sve sfere funkcionisanja proizvoda alumosilikatne oblasti, zatim hidrata i nemetalurške glinice -ističe Motika, naglašavajući da uspješna poslovna saradnja i zajedničko partnerstvo sa „Silkemom“, ali i sa drugim poslovnim partnerima, obezbjedjuju stabilniju i prosperitetniju budućnost zvorničke fabrike.

Direktor „Silkema“ Janez Bedrač je napomeno da su poslovni odnosi sa menadžmentom „Alumine“ na visokom i veoma profesionalnom nivou.

-U posljednjih nekoliko godina razvili smo veoma uspješnu saradnju sa „Aluminom“ koja se, pored ostalog, ogleda i u pomoći kod transformisanja proizvodnog programa iz metalurškog na nemetaluršku stranu - naveo je Bedrač.

On kaže da „Alumina“ sa klasičnom proizvodnjom metalurške glinice nema velikih šansi za normalan rad i razvoj, pošto je, kako kaže, nezavisan igrač na tržištu sa relativno malim kapacitetom i ne baš povoljnom lokacijom, što može biti veoma osjetljivo na česte tržišne turbulencije.

-Ako želimo sa „Aluminom“ razvijati dugoročne poslovne odnose, moramo biti sto odsto ubijeđeni da ova fabrika može na duži rok normalno da preživi tržišne udare, što je jedino moguće transformisanjem proizvodnog programa u nemetaluršku sveru - objašnjava Bedrač.

Zato, kako kaže, „Silkem“ podržava svaku promjenu proizvodnog programa u „Alumini“ u smjeru nemetalurških specijalnih proizvoda.

Jedan od takvih primjera, po Bedračevim riječima, je i realizacija projekta precipitiranih hidrata, čija se probna proizvodnja u „Alumini“ očekuje ovih dana.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.