Vlasnik nije poznat

Većinski paket dionica Pivare Tuzla prodat za 3,5 miliona KM

image Foto: Arhiv

Paket dionica Pivare Tuzla u iznosu od 51 posto prodat je danas na Sarajevskoj berzi. Vlasnik većinskog paketa za sada nije poznat, a kako je za Klix.ba potvrdio direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, do većih promjena u ovom dioničarskom društvu u narednom periodu neće doći.

Paket dionica Pivare Tuzla na Sarajevskoj berzi prodat je za 3.572.500,00 konvertibilnih maraka.

Inače, u razvoj i unapređenje rada ove kompanije u proteklih nekoliko godina uloženo je više od deset miliona maraka.

U prvom kvartalu ove godine uloženo je blizu dva miliona KM, a u toku je izgradnja novog proizvodnog pogona. Za ovu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od pet miliona KM.

Posljednji izvještaj Sarajevske berze kazuje da je Pivara Tuzla u prvoj polovini prošle godine ostvarila prihode od 11,7 miliona KM i neto dobit od blizu 1,2 miliona KM, a upošljavala je 214 radnika.

Salihović je za Klix.ba istakao da će javnost sa spomenutom prodajom biti detaljnije upoznata u ponedjeljak, dodavši da do većih promjena u narednom periodu neće doći.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis

Admir Ganibegović, povratnik u Modriču: Živio sam u Njemačkoj, ali najljepši je rodni kraj

Admir Ganibegović se vratio u Modriču prije šesnaest godina, nakon što je početkom rata devedesetih godina morao napustiti svoj dom. Rat je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, u Minhenu, a prve poratne godine proveo je u sarajevskom naselju Ilidža.