Robert Polšak

Gorenje i dalje jedan od lidera na tržištu BiH

image Robert Polšak

Gorenje Commerce je prošle godine u Bosni i Hercegovini ostvarilo čisti prihod od 52 miliona maraka i zadržalo poziciju jednog od lidera na tržištu bijele tehnike i kućanskih aparata.

Kompanija koja djeluje u okviru Gorenje grupe u BiH zapošljava 84 radnika. U skladu sa rokovima izmiruje obaveze prema dobavljačima, državi i uposlenicima, što potvrđuje certifikat bonitetne pouzdanosti. 

Robert Polšak koji je odnedavno ponovo na čelu Gorenje Commerca kaže da su posebno ponosni na svoju servisnu mrežu.

-Pored naših uspješnih rezultata u protekloj godini, ponosni smo i na 17 ugovornih servisnih jednica, kao i vlastiti servis u Blažuju, te vlastiti pozivni centar koji zajedno imaju zadatak da pružaju dodatnu uslugu i podršku svim našim kupcima. Pored razvijene distributivne mreže, Gorenje posjeduje sedam vlastitih maloprodajnih studija u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici koji kupcima prezentuju široku ponudu naših proizvoda prepoznatljivih po vrhunskom dizajnu i kvaliteti – ističe Polšak.

Kompanija je prošle godine zadržala visok nivo društvene odgovornosti sponzorirajući veći broj udruženja i organizacija te „Sportske igre mladih“, čime nastoji, kako kaže Polšak, dio ostvarenih sredstava iz poslovanja vratiti društvenoj zajednici.

Gorenje grupacija je jedna od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata, sa historijom dugom 67 godina. Grupacija je razvila dva globalna brenda (Gorenje i premium brend Asko) kao i šest lokalnih brendova, koji su prisutni na tržištima 90 zemalja širom svijeta. Grupacija zapošljava skoro 11.000 zaposlenika i generiše 95 procenata svojih prihoda na globalnom tržištu. Gorenje posjeduje proizvodna postrojenja širom Evrope, u Sloveniji, Srbiji i Češkoj Republici, kao i razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj Republici i Sloveniji. U 2016. godini ostvareni prihod je dostigao iznos od 1,258 milijardi eura.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.