Značajan uspjeh

'Toplane - Sarajevo' završile 2016. s pozitivnim finansijskim rezultatom

image Toplane - Sarajevo

KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. su završile 2016. godinu s pozitivnim finansijskim rezultatom, što predstavlja značajan uspjeh i rezultat kako zajedničkog napornog rada, angažmana i doprinosa zaposlenika preduzeća, organa upravljanja i Uprave, tako i rezultat podrške od resornog ministarstva, te adekvatnih odluka donesenih od Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz tog preduzeća.

Skupština KJKP „Toplane - Sarajevo“ je na 3. sjednici 16. marta,  razmatrala i odlukom usvojila Izvještaj o poslovanju KJKP „Toplane - Sarajevo“ za 2016. sa setom finansijskih izvještaja, zatim  Izvještaj eksternog revizora o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj Odbora za reviziju o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja KJKP „Toplane - Sarajevo“, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju. 

Izvještaj o poslovanju je, također, prethodno razmatran i usvojen od Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. 

U KJKP „Toplane Sarajevo“  su uvjerenja da će se uz dodatni napor zaposlenika preduzeća, te daljnju podršku Vlade KS-a, nastaviti pozitivni trendovi poslovanja do konačne stabilizacije preduzeća radi pružanja kvalitetne usluge korisnicima centralnog grijanja na području Kantona Sarajevo, poručili su iz KJKP „Toplane - Sarajevo“.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Građevinac iz Bugojna

FOTO / Ramiz Ahmetović sagradio 170 munara: U svaku od njih ugrađen je dio mene

Munara ili minaret, potiče od arapske riječi manara, a ima značenje “svjetionik”. Vitke i visoke, prislonjene uz džamije, munare su značajna obilježja za brojne gradove u regiji i svijetu. Osim toga, predstavljaju simbol vjere islama i jedan su od najkarakterističnijih oblika u islamskoj arhitekturi.