Značajan uspjeh

'Toplane - Sarajevo' završile 2016. s pozitivnim finansijskim rezultatom

image Toplane - Sarajevo

KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. su završile 2016. godinu s pozitivnim finansijskim rezultatom, što predstavlja značajan uspjeh i rezultat kako zajedničkog napornog rada, angažmana i doprinosa zaposlenika preduzeća, organa upravljanja i Uprave, tako i rezultat podrške od resornog ministarstva, te adekvatnih odluka donesenih od Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz tog preduzeća.

Skupština KJKP „Toplane - Sarajevo“ je na 3. sjednici 16. marta,  razmatrala i odlukom usvojila Izvještaj o poslovanju KJKP „Toplane - Sarajevo“ za 2016. sa setom finansijskih izvještaja, zatim  Izvještaj eksternog revizora o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj Odbora za reviziju o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja KJKP „Toplane - Sarajevo“, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju. 

Izvještaj o poslovanju je, također, prethodno razmatran i usvojen od Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. 

U KJKP „Toplane Sarajevo“  su uvjerenja da će se uz dodatni napor zaposlenika preduzeća, te daljnju podršku Vlade KS-a, nastaviti pozitivni trendovi poslovanja do konačne stabilizacije preduzeća radi pružanja kvalitetne usluge korisnicima centralnog grijanja na području Kantona Sarajevo, poručili su iz KJKP „Toplane - Sarajevo“.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Tradicija od 1869.

Zadruga Livač u blizini Banje Luke dnevno proizvede 100 kg trapista po "tajnoj recepturi"

Jedna od mnogih asocijacija na pomen imena Banje Luke je, bez ikakve sumnje, i čuveni sir trapist, s recepturom koju su u grad na Vrbasu donijeli katolički redovnici, pristigli ovdje još 1869. godine i osnovali samostan Marija Zvijezda, a potom kroz proizvodnju sira, piva, sukna i drugih artikala predstavljali privredni zamajac ovog dijela Bosne i Hercegovine.