Energoinvest

EI: Uspješno završen posao u Makedoniji vrijedan 4 miliona eura

image Foto: Arhiva / Energoinvest

Delegacija Energoinvesta d.d. Sarajevo s direktorom Enesom Čengićem na čelu boravi u Makedoniji gdje je danas pušten u pogon transportni sistemi za vodeno odlaganje pepela u Termoelektrani Oslomej - Kičevo.

Energoinvest je ovaj posao dobio na međunarodnom tenderu, te je uspješno završen vlastitim snagama i uz korištenje najsavremenije opreme, a kompletna automatika i upravljanje (Scada sistem) i softverska podrška je djelo Energoinvestovih inženjera, prenosni portal Vijesti.ba.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi više od četiri miliona eura.
 
Puštanje u pogon ovog sistema dokaz je da Energoinvest može uspješno raditi projekte po najzahtjevnijim standardima i normama.
 
Riječ je o projektu po sistemu "ključ u ruke", što podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, izvođenje građevinskih radova, nabavku, isporuku i montažu opreme kao i puštanje u pogon, te dokazivanje projetovanih karakteristika sistema.
 
Važno je istaći da je ovo projekat ekološkog tipa i treći ovakve vrste koji je urađen na ovim prostorima, nakon Kosova i Obrenovca u Srbiji, na šta je Energoinvest posebno ponosan.
 
Pogon u Termoelektrani Oslomej - Kičevo svečano je otvorio premijer Makedonije Nikola Grujevski, a ceremoniji otvaranja su, pored visokih dužnosnika, prisustvovali i ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović te generalni direktor Elektrana u Makedonija (ELEM) Vlatko Čingoski, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Energoinvesta d.d. Sarajevo.
 
 

Biznis.ba/FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.