Energoinvest

EI: Uspješno završen posao u Makedoniji vrijedan 4 miliona eura

image Foto: Arhiva / Energoinvest

Delegacija Energoinvesta d.d. Sarajevo s direktorom Enesom Čengićem na čelu boravi u Makedoniji gdje je danas pušten u pogon transportni sistemi za vodeno odlaganje pepela u Termoelektrani Oslomej - Kičevo.

Energoinvest je ovaj posao dobio na međunarodnom tenderu, te je uspješno završen vlastitim snagama i uz korištenje najsavremenije opreme, a kompletna automatika i upravljanje (Scada sistem) i softverska podrška je djelo Energoinvestovih inženjera, prenosni portal Vijesti.ba.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi više od četiri miliona eura.
 
Puštanje u pogon ovog sistema dokaz je da Energoinvest može uspješno raditi projekte po najzahtjevnijim standardima i normama.
 
Riječ je o projektu po sistemu "ključ u ruke", što podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, izvođenje građevinskih radova, nabavku, isporuku i montažu opreme kao i puštanje u pogon, te dokazivanje projetovanih karakteristika sistema.
 
Važno je istaći da je ovo projekat ekološkog tipa i treći ovakve vrste koji je urađen na ovim prostorima, nakon Kosova i Obrenovca u Srbiji, na šta je Energoinvest posebno ponosan.
 
Pogon u Termoelektrani Oslomej - Kičevo svečano je otvorio premijer Makedonije Nikola Grujevski, a ceremoniji otvaranja su, pored visokih dužnosnika, prisustvovali i ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović te generalni direktor Elektrana u Makedonija (ELEM) Vlatko Čingoski, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Energoinvesta d.d. Sarajevo.
 
 

Biznis.ba/FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Samouki deminer

VIDEO: Čedo Đordan svojim rukama uklonio preko 500 mina

Svi koji žele da znaju gdje su smještena minska polja na širem platou pored hercegovačkog sela Mišljen, oko 12 kilometara udaljenom od centra Ljubinja traže sedamdesetogodišnjeg Čedu Đordana.