MICROSOFT

CEM-u iz Travnika Microsoft donirao softverske proizvode u vrijednosti od 57.000 KM

image Foto: Arhiva / Microsoft

Kao vid podrške organizacijskim potrebama Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik, Microsoft je, kroz program "Microsoft Community Affairs" donirao originalni licencirani software u vrijednosti od 57.000 KM.

Po stopi piratstva BiH u regiji zauzima značajno mjesto, a finansijske štete su ogromne, što Bosnu i Hercegovinu godišnje košta milione maraka i veliki broj radnih mjesta.
 
CEM, svjestan važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softwarea, spada u veliki broj neprofitnih organizacija širom svijeta kojima je Microsoft omogućio pristup tehnologiji potrebnoj za neometan rad u lokalnim zajednicama.
 
Microsoft i CEM Travnik vjeruju da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i gospodarske prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale, a zajedno kao partneri, mogu da doprinose razvoju zajednice u cjelini, saopćio je CEM.
 
Program "Microsoft Community Affairs" obuhvaća inicijative i programe koji olakšavaju pristup tehnologiji i obuci za njezino korištenje kroz sticanje vještina za korištenje informacijskih tehnologija, pristupa tehnologiji po povoljnim uvjetima i podrške nevladinim organizacijama.
 

Biznis.ba/FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kulminirao sukob kablovskih provajdera

Poslovni ortaci tužili Hajdarevića za krađu 20 miliona KM!!!

Hajdarevića poslovni partneri optužuju da je protivno zakonu osnovao treću firmu identične djelatnosti kako bi preko nje izvlačio profit iz HS-a i HKB-a.