MICROSOFT

CEM-u iz Travnika Microsoft donirao softverske proizvode u vrijednosti od 57.000 KM

image Foto: Arhiva / Microsoft

Kao vid podrške organizacijskim potrebama Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik, Microsoft je, kroz program "Microsoft Community Affairs" donirao originalni licencirani software u vrijednosti od 57.000 KM.

Po stopi piratstva BiH u regiji zauzima značajno mjesto, a finansijske štete su ogromne, što Bosnu i Hercegovinu godišnje košta milione maraka i veliki broj radnih mjesta.
 
CEM, svjestan važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softwarea, spada u veliki broj neprofitnih organizacija širom svijeta kojima je Microsoft omogućio pristup tehnologiji potrebnoj za neometan rad u lokalnim zajednicama.
 
Microsoft i CEM Travnik vjeruju da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i gospodarske prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale, a zajedno kao partneri, mogu da doprinose razvoju zajednice u cjelini, saopćio je CEM.
 
Program "Microsoft Community Affairs" obuhvaća inicijative i programe koji olakšavaju pristup tehnologiji i obuci za njezino korištenje kroz sticanje vještina za korištenje informacijskih tehnologija, pristupa tehnologiji po povoljnim uvjetima i podrške nevladinim organizacijama.
 

Biznis.ba/FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Reportaža iz Vareša

Od rudnika zlata do slijepog crijeva

Iako se u ostatku BiH za Vareš često može čuti da je grad slijepo crijevo, da tamo nema života i prosperiteta, ovo mjesto u srednjoj Bosni, 42 kilometra sjeverozapadno od Sarajeva, itekako ima potencijala. Turizam, poljoprivreda, rudarska bogatstva okosnice su strategije lokalnih vlasti na kojima će bazirati politiku razvoja u narednom desetljeću.