IZDVOJENO
    |    
image
Delegacija Bosne i Hercegovine, koju je predvodio guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senad Softić, prisustvovala je sastancima održanim tokom proljetnog zasjedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB), u Washingtonu od 21. do 23. aprila.
image
Iz "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) u posljednjih 12 godina samo kroz mahinacije prilikom kupovine i prodaje struje izvučeno je više od 600 miliona KM, tvrdi potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević.


image
Poreski obveznici RS-a su u prošloj godini rad poslaničkih klubova i grupa te nezavisnih poslanika u Narodnoj skupštini platili pola miliona KM, navedeno je u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.
image
Evropa neće birati strane u trgovinskom sporu između Amerike i Kine, izjavio je jučer evropski komesar za ekonomska i finansijska pitanja Pierre Moscovici.Ne propustite

image

FOTO: U Mostaru otvoren prvi i najveći design hostel u BiH

U nedjelju je svečano otvoren prvi design hostel u gradu na Neretvi, koji je sa svojim kapacitetom od 70 ležajeva ujedno i najveći hostel u državi.
image

Nezapamćena i najuspješnija sezona na Jahorini trajala čak 131 dan

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini je završena poslije 131 dan rada. OC Jahorina je prvi u regionu otvorio i posljednji zatvorio ski centar za skijaše i posjetioce, što je do sada nezapamćeno na Jahorini.
image

32 gondole odvest će vas iz srca Sarajeva do Trebevića

Lonley Planet objavio je tekst o ponovnom otvorenju Trebevićke žičare uz preporuku turistima da posjete Sarajevo i uživaju u ovoj atrakciji.
image

Sarajevo i Banja Luka među 26 najjeftinijih gradova za život u Evropi

Postoji mnogo faktora koje je potrebno da uzmete u obzir kada želite odlučiti da živite u određenoj zemlji, a riječ o o mogućnosti za zapošljavanje, kulturi zemlje i ekonomiji. Također treba razmatrati i troškove života koji variraju od zemlje do zemlje. Business Insider je naveo 26 evropskih gradova u kojima se može živjeti za manje od 600 funti odnosno manje od 1,300 KM.


Mega vila smještena na malom engleskom poluotoku Sandbanks u Pooleu, omiljenom okupljalištu milionera, traži novog vlasnika.
image
Ruski tajkun Roman Abramovič nalazi se u finansijskim problemima u posljednje vrijeme, kako na sportskom tako i na poslovnom planu.
image
Jedna od posljednjih rezidencija iz zlatnog doba Njujorka, nekadašnje skrovište Josipa Broza Tita nakon pokušaja atentata 1963. godine, rezidencija srbijanskog ambasadora u Ujedinjenim narodima, prodaje se za 50 miliona dolara, a navodno je za ovu vilu zainteresirano šest kupaca.
image
Severina Kojić odlučila je da sebe, ali i svoju porodicu, počasti više nego ekstravagantnim poklonom: jahtom.
image
Sara Blakely je, prema Forbesu, najmlađa milijarderka na svijetu koja bogatstvo nije naslijedila nego ga je sama zaradila. Njen put do vrha bio je dug i težak.
image
Marilyn Monroe jednom je opisala Hollywood kao mjesto "gdje će vam platiti tisuću dolara za poljubac, a 50 centi za dušu". Izgleda da to više nije tako.
image
Film Stevena Spielberga "Igrač broj 1" zaradio je 3,8 miliona dolara u 3.500 kina širom Sjeverne Amerike tokom prve noći prikazivanja.
image
Iako ima 33 godine, košarkaš Cleveland Cavaliersa LeBron James još uvijek dominira u NBA-ligi, no, kako su godine prolazile, morao je potražiti dodatnu pomoć s ciljem da ostane u top formi. To nije nimalo jeftino.
image


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.