IZDVOJENO
    |    
image
BiH je prošle godine najviše robe izvezla u Njemačku i to 1,61 milijardi KM ili 14,14 odsto ukupnog izvoza.
image
Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je Feni da je u januaru povećan broj turista za 38,3 posto, a broj noćenja za 97 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.


BiH

image
MBA Centar je još jednom ponudio tržištu inovativni proizvod. Radi se o zamrznutom gotovom proizvodu, Bujrum piti, koji se na trpezi može naći za samo tri do pet minuta koliko je potrebno da "pređe put" od škrinje do stola.
image
Dvodnevni festival sireva "Balkan Cheese Festival" otvoren je u subotu u Beogradu, a posjetitelji će moći da probaju stotine rijetkih i neobičnih vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije.
image
Odlukom o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba, koju je nedavno usvojilo Vijeće ministara BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH je stvorilo značajno povoljniju poslovnu klimu za ulaganja u BiH, zaključeno je na današnjem sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića s ambasadoricom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac.
image
Američka kompanija Coca-Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa poreske obaveze na 3,6 milijardi dolara, što je posljedica nedavno usvojenih izmena poreskog zakona u SAD.Ne propustite

image

FOTO: Turisti i tokom zime uživaju u ljepotama čuvenog mosta

Veliki broj turista tokom cijele godine posjećuje Mostar prvenstveno zbog Starog mosta sagrađenog između 1557. i 1566. godine, djela osmanlijskog graditelja Hajrudina.
image

U proteklih pet godina broj turista u BiH povećan za više od 550 hiljada

Turizam u Bosni i Hercegovini je jedan od najbrže brzorastućih sektora koji čini važan dio u ekonomiji u cijeloj državi. Bosna i Hercegovina je u grupi država sa značajnim turističkim razvojem u nekoliko posljednjih godina i prema procjenama Svjetske turističke organizacije nalazi se u vrhu spiska zemalja u svijetu po porastu broja turista sa godišnjim rastom koji je u proteklom razdoblju iznosio i do 20 posto na godišnjem nivou.
image

Evo zašto se masovno odlazi u Irsku: Plata i 2.350 eura, sobaricama 1.800 eura

Irska agencija za regrutaciju, Action Recruitment, traži veliki broj ugostitelja za rad u Irskoj. Plata je i više nego primamljiva, a kreće se i do 2.350 eura.
image

VIDEO: Reklama od pet sekundi koštala pet miliona dolara za vrijeme finala Super Bowla

Ove godine NBC je navodno 30 sekundi komercijalnog prikazivanja naplaćivao 5 miliona dolara, a neke od najvećih kompanija potrošile su milione za vrhunski termin u nedjeljnoj večeri, piše Business Insider.


Emirat Dubaija, u stalnoj potrazi za rekordima, jučer je otvorio najviši hotel na svijetu, visok 356 metara.
image
Holivudska glumica Jennifer Aniston otvorila je vrata svog doma u Bel Airu urednicima magazina "Architectural Digest". U razgovoru za ovaj magazin Jennifer je otkrila da bi bila dizajnerica da se ne bavi glumom.
image
Uposlenici kompanije Apple sele se u novo sjedište vrijedno pet milijardi dolara. Riječ je o kampusu nazvanom Apple Park, a uposlenici su na instagramu podijelili prve fotografije unutrašnjosti ovog impozantnog objekta.
image
Tržište nekretnina u Londonu iznjedrilo je jednu neobičnu građevinu koja se našla u prodaji. Riječ je o kući širine tek 2,3 metra stiješnjenoj između drugih građevina. Cijena joj je čak 1,14 miliona eura.
image
Vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, koje će se održati 19. maja u kapelici St. Georgea, koštat će pola miliona funti, prenose mediji.
image
Justin Bieber se 2017. godine našao na 13. mjestu Forbesove liste najplaćenijih slavnih ličnosti na svijetu, a taj uspjeh ostvario je tako što je uspio prodati 140 miliona albuma zaradivši 44,7 miliona dolara.
image
Slavni američki reper 50 Cent je otkrio da posjeduje Bitcoine u vrijednosti od osam miliona eura.
image
Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na listu mladih lidera "30 ispod 30" magazina Forbes.
image


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.