IZDVOJENO
    |    
image
Azerbejdžanski investitori osim u proizvodne pogone, namjeravaju ulagati i u infrastrukturne projekte u našoj zemlji, čime se otvara nova stranica u saradnji dvije zemlje.
image
Iako su vremenske nepogode nanijele štetu poljoprivrednicima koji se bave uzgojem jagodičastog voća, u hladnjačama u kojima se skladišti i vrši otkup plodova očekuju rekordni otkup jagodičastog voća na kraju sezone.


BiH

image
Sastanku u palati predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čija je tema bila adaptacija Sporazuma o stabiliziaciji i pridruživanju (SSP), prisustvovala je i Rankica Marelj, predsjednik Uprave najvećeg prerađivača mlijeka u Republici Srpskoj i BiH, “Mlijekoprodukta” iz Kozarske Dubice koji posluje u sastavu kompanije “Imlek” iz Beograda.
image
Air Srbija najavila je da će danas u okviru akcije "Specijalna nedelja" prodavati karte po promotivnim cijenama za povratne letove između Beograda i Kijeva počev od 199 eura i Soluna počev od 119 eura.
image
Federalna vlada prihvatila je zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta Koridora 5C u iznosu od 80.000.000 eura.
image
Državni sekretar SAD-a John Kerry vezano za odluku Velike Britanije da napusti Evropsku uniju (EU), Brexit, rekao je kako je Evropa i bez Velike Britanije s ekonomskog aspekta jaka.Ne propustite

image

Preuzmite besplatnih 50€ za trgovanje i zaradite na funti

FXLider je, svima koji žele da iskoriste ovaj istorijski događaj i zarade na funti, obezbjedio besplatnih 50€ za trgovanje svim valutnim parovima vezanim za funtu (GBP/USD, GBP/EUR, GBP/CHF…) na svjetskoj berzi.
image

Travnička fabrika proizvodi bicikle koji se prodaju širom svijeta

GS Tvornica mašina Travnik primjer je uspješno privatizirane kompanije koja iz godine u godinu ostvaruje nove uspjehe. Ovaj travnički brend poznat je širom svijeta po specijalnim biciklima čiji se dijelovi proizvode ovdje i izvoze, a mogu se naručiti iz bilo koje države.
image

Prelijepa Goraždanka na krilima "čelične ptice" do nestvarnog Dubaija

Prelijepa Goraždanka Edna Terović (25) već puna tri mjeseca živi san mnogih djevojaka. Njena nova adresa stanovanja je Dubai, prijestonica Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje kao stjuardesa radi u elitnoj avio-kompaniji "Emirates Airline".
image

FOTO: Lukomir, iftar u najvišem selu u BiH

Stanovnici najvišeg i najizolovanijeg sela u Bosni i Hercegovini, Lukomira, na južnim obroncima Bjelašnice, na oko 50 kilometara od Sarajeva i oko 1.500 metara nadmorske visine, nakon duge zime vratili su se u svoje kuće u kojima je većina rođena, odrasla i osnovala porodice.


Hong Kong je imenovan za najskuplji grad na svijetu za strance te je tako prestigao Luandu, glavni grad Angole, navodi se u saopćenju konsultantske kompanije Mercer.
image
Lepa Brena pravi poslovnu imperiju na Hrvatskom primorju! Pjevačica i njen suprug Slobodan Boba Živojinović započeli su posao s biznismenima iz Rusije, s kojima će sagraditi hotel sa pet zvjezdica, saznaje Kurir.
image
Engleski fudbaler John Terry i dalje plovi Jadranom, a nakon Rovinja i Nacionalnog parka Krka jahtom je stigao i do Hvara.
image
Novak Đoković fondacija će do kraja godine, kroz 20 projekata u Srbiji, uložiti 700.000 eura u rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata i vrtića i nabavku opreme u 20 gradova Srbije, najavila je danas direktorica Fondacije Jelena Đoković.
image
Američka teniserka Serena Williams prema podacima finansijskog magazina Forbes najbolje je plaćena sportašica na svijetu.
image
Engleskim nogometnim klubovima u posljednjim godinama ne ide najbolje u evropskim takmičenjima, ali situacija je u potpunosti drugačija na finansijskom planu. Naime, kompanija Deloitte je u studiji otkrila da su 92 engleska profesionalna kluba u periodu 2014. - 2015. zajedno ostvarila prihode od 92 milijarde funti.
image
Slavna holivudska glumica i režiserka Angelina Jolie Pitt naći će se u sasvim drugačijoj ulozi - ulozi profesorice na fakultetu.
image
Zarada predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa porasla je za 190 miliona dolara otkako se kandidovao za predsjednika, piše BBC.
image


Priča sedmice

image
Majke beba najčešći kupci

Mlada Banjalučanka Maja Miljević pokrenula svoj biznis

Ekološka, organska hrana sve je zanimljivija na tržištu BiH u šta se uvjerila Maja Miljević, mlada Banjalučanka koja je zbog potrebe da kupuje voće i povrće iz kontrolisanog uzgoja, nakon početnog hobija osnovala preduzeće koje je kako kaže jedino u BiH specijalizovano za ovaj vid proizvodnje.