IZDVOJENO
    |    
image
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH predvidjela je u planu za 2017.-2019. godinu izgradnju nekoliko graničnih prijelaza, ukoliko kroz svoje budžete u tom periodu dobije potrebna sredstva za ova kapitalna ulaganja - potvrđeno je Feni iz Uprave.
image
Kvalitet domaćeg pilećeg mesa je na nivou Evropske unije jer se u Bosni i Hercegovini ne koriste genetski modifikovani proizvodi u proizvodnji stočne hrane - izjavio je Feni potpredsjednik Koordinacionog odbora peradara BiH i izvršni direktor u firmi "Madi" Tešanj Edin Jabandžić.


BiH

image
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH predvidjela je u planu za 2017.-2019. godinu izgradnju nekoliko graničnih prijelaza, ukoliko kroz svoje budžete u tom periodu dobije potrebna sredstva za ova kapitalna ulaganja - potvrđeno je Feni iz Uprave.
image
Iako se projekat izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške pomjerio sa mrtve tačke, problem bi moglo predstavljati to što Hrvatska nema novca za njega.
image
Vlada Republike Srpske (RS) opredijeljena je za duboke fiskalne reforme koje bi rasteretile realni sektor, učinile ga atraktivnim za direktne i strane investicije, izjavio je danas entietski ministar finansija Zoran Tegeltija i dodao da će proces smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru biti postepen, što će pratiti i proces preusmjeravanja radne snage u realni sektor.
image
Hotelijerska kompanija Marriott International u petak je postala vlasnica lanca hotela Starwood Hotels & Resorts Worldwide čime je postala najveća kompanija ove vrste na svijetu.Ne propustite

image

FOTO: Povratnik Niko Lovrinović novu kuću umjesto u spavaonicu pretvorio u radionicu

Kad se Bosanac zainati, tada novu kuću pretvara u radionicu, a i dalje stanuje u staroj ruševnoj koja prokišnjava. Upravo se na takav potez odlučio Niko Lovrinović iz Gonjeg Putićeva kod Travnika.
image

Zatvorenici u KPZ Banjaluka šiju cipele za Njemačku

Dugi i sumorni zatvorski dani postali su nešto kraći i vedriji za tridesetak zatvorenika, koji su našli mjesto za mašinama u "Beminom" pogonu u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka.
image

Putovanje na posao treba biti dio radnog vremena

Ova odluka odnosi se prvenstveno na poslove poput trgovačkih putnika, majstora i servisera ili patronažnih medicinskih sestara, a sud je ovakvu presudu donio kako bi zaštitio zdravlje i sigurnost zaposlenika.
image

Lista 19 najbogatijih i ekonomski najstabilnijih gradova na svijetu

Globalna konsultantska kompanija Arcadis objavila je izvještaj o svjetskim gradovima i svrstala ih na listu prema tri faktora održivosti: ljudi, planeta i profit.


Ova luksuzna jahta može primiti do 16 gostiju, dobila je i titulu najskuplje jahte na svijetu, a mnogi za nju kažu da je "enklava za milijardere".
image
Christiano Ronaldo nije samo najuspješniji nogometaš ove godine, nakon osvajanja titule klupskog i reprezentativnog prvaka Evrope, nego je, prema istraživanje Forbesa, prvi na listi sportaša sa najvećom zaradom.
image
Vlasnik Zare je preuzeo poziciju od Billa Gatesa te postao najbogatiji čovjek na svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).
image
Aktuelni prvak Italije Juventus ima najveći budžet za plate igrača u Seriji A, a napadač Stare dame Gonzalo Higuan je naplaćeniji nogometaš.
image
Jennifer Lawrence je, prema magazinu Forbes, sa 46 miliona dolara najplaćenija glumica u proteklih godinu dana.
image
Melbourne je najbolji grad za život na svijetu već šestu godinu zaredom, prema globalnom istraživanju ekonomista koje obuhvata najbolja mjesta za život.
image
Čuvena Playboy vila ima novog vlasnika, 33-godišnjeg direktora investicijske firme Metropoulos/Co. Darena Metropoulosa, javlja Anadolu Agency (AA).
image
Francuski nogometni reprezentativac Paul Pogba i službeno je postao novi član Manchester Uniteda, te vlasnik najskupljeg transfera u povijesti nogometa.
image


Priča sedmice

image
Životna priča porodice Tatarević

Vratili se iz Amerike i u Bihaću napravili ogromnu plantažu aronije

Emin Tatarević i njegovi sinovi Mirza i Meša, nakon skoro dvije decenije provedene u Americi, vratili su se u Bosnu i Hercegovinu prije četiri godine.