IZDVOJENO
    |    
image
Turistički potencijali BiH predstavljeni su danas u Washingtonu, drugog dana Transatlantskog ekonomskog foruma koji je organizirao Centar za transatlantske odnose SAIS pri Univerzitetu Johns Hopkins.
image
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine za 11 mjeseci 2016. godine naplatila je prihoda u iznosu 3.975.269.547 KM, što je za 409.119.164 KM ili 11,47 posto više nego u istom periodu 2015. godine.


BiH

image
Turistički potencijali BiH predstavljeni su danas u Washingtonu, drugog dana Transatlantskog ekonomskog foruma koji je organizirao Centar za transatlantske odnose SAIS pri Univerzitetu Johns Hopkins.
image
Hrvatsku je od januara do kraja novembra ove godine posjetilo 16,6 miliona turista, što je 10,2 odsto više nego u istom periodu 2015, prema podacima iz sistema eVisitor i eCrew iznjetim na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
image
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko učestvovao je danas u Briselu na 12. godišnjem ministarskom sastanku zemalja članica SEETO-a, posvećenom daljnjem razvoju proširenja TEN-T, osnovne i sveobuhvatne infrastrukturne mreže na zapadnom Balkanu, a gdje je razgovarano i o zajedničkim ciljevima u vezi sigurnosti na cestama u narednom periodu.Ne propustite

image

FOTO: Otvoren Tehnološki centar LANACO kompanije

Tehnološki centar LANACO svečano jeotvoren u četvrtak, 1.decembar u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci.
image

FOTO: Prijedorski srednjoškolci uspješno uzgajaju i prerađuju povrće i voće

Učenici prijedorske Poljoprivredno-prehrambene škole zahvaljujući međunarodnim i domaćim donatorima, ali i finansijskim ulaganjima njihove škole, imaju obezbjeđene solidne uslove u kojima za vrijeme praktične nastave svoje teoretsko znanje primjenjujuju u praksi.
image

Žene u BiH od 15. jula radile "besplatno": Muškarci imaju 46 posto veću zaradu

Agencija Expert Market provela je istraživanje o tome koliko zarađuju žene i muškarci u Evropi. Utvrđeno je da se u ovom segmentu još mnogo mora uraditi kako bi se postigla ravnopravnost spolova. U prosjeku žene u evropskim zemljama zarađuju 17 posto manje od muškaraca.
image

Amerikanci za nekoliko dana potrošili 5 milijardi dolara

Američki Crni petak, odnosno cijeli taj vikend, pokazao je da ljudi sve više kupuju putem interneta i da ne žele učestvovati u gužvama u marketima.


Da žene širom svijeta zarađuju manje od muškaraca nije nikakva novost, ipak postoji jedno zanimanje u kojem žene zarađuju nekoliko puta više. Riječ je o manekenstvu.
image
Jedan od najomiljenijih i najuspješnijih biznismena u BiH Pero Gudelj ponovo se oženio.
image
Prosječna cijena jednog vjenčanja u Americi (uključujući i medeni mjesec) je 32.641 dolara. A cijena ekstravagantnih i najskupljih vjenčanja na svijetu? Milioni za jedan dan.
image
Alen Žunić, 26-godišnji Zagrepčanin, porijeklom vezan i uz BiH, vjerovatno je najmlađi doktor nauka na Zagrebačkom sveučilištu ove godine i najbolji student Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu u historiji. U svojoj karijeri Alen ima biografiju kakvom se rijetko ko može pohvaliti.
image
Dok Donald Trump ne uđe u Bijelu kuću, najbogatiji predsjednik u historiji Sjedinjenih Američkih Država je John F. Kennedy s milijardu dolara.
image
Prema dostupnim podacima prvi teniser svijeta Novak Đoković dosad je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio gotovo 100 miliona eura, a samo u prošloj godini je od sponzora uprihodovao 31,1 milion eura.
image
Popularna američka pjevačica Beyoncé je tokom svoje posljednje turneje prodala 2,2 miliona karata za koncerte i zaradila 256 miliona dolara, javlja muzički sajt Billboard.com.
image
Posljednji album Adele "25" postao je najbrže prodavani album u historiji Velike Britanije. Zahvaljujući njemu prošle godine je zaradila 33 miliona eura. Sada "vrijedi" 95 miliona eura.
image


Priča sedmice

image
Posljednji klesar mlinskog kamenja

FOTO / Ferid Džidić: Zanat me je triput spasio od neimaštine

Nekada je u brdu Orlac kod Viteza 50 mještana radilo u tvornici na proizvodnji mlinskog kamenja koje je odlazilo po svim republikama bivše Jugoslavije. U utrobu Orlaca danas ulazi još samo Ferid Džidić, a ponekad i njegov mlađi sin Fehret, javlja Anadolu Agency (AA).