IZDVOJENO
    |    
image
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko izjavio je da je u vrlo kratkom vremenu urađen veliki posao kada je riječ o državnoj transportnoj strategiji, koja je sad ključni dokument da bi iz njega izvlačili projekte i aplicirali za sredstava Evropske komisije.
image
Vlada Federacije BiH donijela je odluku prema kojoj početna prodajna cijena dionice Fabrike duhana Sarajevo ne može biti niža od 83,50 KM uprkos tome što je nominalna vrijednost dionice ovog preduzeća veća od 174 KM.


BiH

image
Hidroelektrana Medna na Sani se gradi uprkos protivljenju lokalnog stanovništva, struke, ekoloških organizacija i šire javnosti, navode iz ekološkog udruženja Koalicija za Sanu.
image
Proširivanje mreže gasovoda u Sloveniji i uključivanje ruskih kompanija naftne i gasne industrije u maloprodajnu mrežu prometa naftnim derivatima predstavlja perspektivni pravac saradnje dvije zemlje, navodi se u materijalima za posjetu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Sloveniji, prenosi "Sputnjik".
image
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko izjavio je da je u vrlo kratkom vremenu urađen veliki posao kada je riječ o državnoj transportnoj strategiji, koja je sad ključni dokument da bi iz njega izvlačili projekte i aplicirali za sredstava Evropske komisije.
image
Svjetski poznati fizičar Stephen Hawking osvrnuo se na izlazak Velike Britanije iz Evropske Unije sa fokusom na to kako je važnost koja se stavlja na novac i materijalna dobra utjecala na ovu važnu odluku za Evropu, ali i čitav svijet.Ne propustite

image

FOTO: Vrijedni mladić pola dana ljekar, pola dana čoban

Nakon što završi posao ljekara u Domu zdravlja Zvornik, stažista Mehrudin Šabić, zvani Hodža, skida bijeli mantil i vraća se kući, u desetak kilometara udaljeno zvorničko selo Jošanica, gdje se bavi stočarstvom i poljoprivredom.
image

U maju više od 130 hiljada turista, 42,7 posto više u odnosu na april

U Bosni i Hercegovini u maju 2016. turisti su ostvarili 134.849 posjeta, što je više za 42,7 posto u odnosu na april 2016. i za 12,9 posto u odnosu na maj 2015. godine.
image

FOTO: Šta sve radnici rade kako bi što prije završili posao

Iako mnoge nazivamo profesionalcima, radnici s fotografija ne pokazuju veliku profesionalnost u svom radu. Barem ne kada je riječ o njihovoj sigurnosti.
image

FOTO: Radnici Kombitexa čiste korov u krugu fabrike čekajući investitore

Nekadašnji jugoslovenski tekstilni gigant Kombitex iz Bihaća osnovan je 1957. godine, a za kratko vrijeme postao je brend na tržištu Jugoistočne Evrope i na vrhuncu produkcijskog perioda zapošljavao je 3.600 ljudi.


Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos bogatiji je od Warrena Buffeta, što ga trenutno čini trećim najbogatijim čovjekom na svijetu.
image
Miralem Pjanić uvjerljivo je najskuplji bosanskohercegovački fudbaler prema najnovijim istraživanjima tržišnih vrijednosti igrača koje je proveo specijalizirani njemački portal Transfermarkt.
image
Prema najnovijoj Forbesovoj listi, Dwayne Johnson je najplaćeniji glumac na svijetu sa zaradom od 64,5 miliona dolara.
image
Jordanski maloprodajni i zabavni tržni centar u Amanu smješten je u središtu zamršenog eko sistema koji grije i rashlađuje na prirodan način, reciklira vodu i posjeduje stotine solarnih ploča koje upijaju sunčevu toplinu.
image
Prema navodima specijaliziranog američkog sportskog portala espn.com, 28-godišnji branič Memphis Grizzliesa Mike Conley potpisao je najbogatiji ugovor u povijesti košarke produživši suradnju s Grizzliesima na pet godina tijekom kojih će dobiti čak 153 milijuna dolara.
image
Hong Kong je imenovan za najskuplji grad na svijetu za strance te je tako prestigao Luandu, glavni grad Angole, navodi se u saopćenju konsultantske kompanije Mercer.
image
Lepa Brena pravi poslovnu imperiju na Hrvatskom primorju! Pjevačica i njen suprug Slobodan Boba Živojinović započeli su posao s biznismenima iz Rusije, s kojima će sagraditi hotel sa pet zvjezdica, saznaje Kurir.
image
Engleski fudbaler John Terry i dalje plovi Jadranom, a nakon Rovinja i Nacionalnog parka Krka jahtom je stigao i do Hvara.
image


Priča sedmice

image
Prepoznat kvalitet

Prvi izvoz bosanskohercegovačkih proizvoda brenda ELLA na tržište Kine

Dvije sedmice nakon potpisivanja ugovora o koncesiji za eksploataciju prirodne izvorske vode ELLA, Milkos je počeo izvoz svojih proizvoda u Kinu.