IZDVOJENO
    |    
image
Za poljoprivredne poticaje u BiH svake godine se izdvoje milioni KM, ali to ne prati rast u proizvodnji. U prošloj godini zabilježen je pad poljoprivredne proizvodnje u FBiH, dok je u RS-u zabilježen rast, ali samo u nekim oblastima. Postavlja se pitanje efikasnosti ove metode.
image
Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojio je informaciju u kojoj je predloženo uvođenje moratorija na daljnje povećanje specifične akcize na cigarete u naredne tri godine, što bi trebalo spriječiti periodična poskupljenja koja su do sada bila zakonska obaveza.


BiH

image
Za poljoprivredne poticaje u BiH svake godine se izdvoje milioni KM, ali to ne prati rast u proizvodnji. U prošloj godini zabilježen je pad poljoprivredne proizvodnje u FBiH, dok je u RS-u zabilježen rast, ali samo u nekim oblastima. Postavlja se pitanje efikasnosti ove metode.
image
Srbija će, poslije 40 godina, početi da ulaže u izgradnju riječnih luka, a kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai Port World mogla bi već sljedeće godine početi da gradi jednu, rekla je ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
image
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s direktorom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Ianom Brownom i višim savjetnikom za investicije te banke Franklinom Stevesom o projektima koji su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH financira EBRD.
Zamjenik premijera i glasnogovornik Vlade Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je kako će predsjednički i parlamentarni izbori 24. juna biti novi dan i početak nove ere za tu zemlju i njen narod.Ne propustite

image

Japan ima najjači pasoš na svijetu, Slovenija na devetom mjestu

Japan je vlasnik najjačeg pasoša na svijetu, sudeći prema Henley Passport indeksu.
image

VIDEO / Banjalučanin rukama otkidao dijelove asfalta: Ovo je jad i čemer građevinarstva

Draško Stanivuković, član PDP-a i odbornik u Banjoj Luci, na Facebooku je postavio snimak na kojem on rukama kida asfalt da bi ukazao na loš kvalitet gradnje pred izbore koji će biti održani u oktobru.
image

VIDEO: Putin vozio kamion i otvorio most koji spaja Rusiju i Krim

Ruski predsjednik Vladimir Putin prevezao je kamion preko mosta koji povezuje jug Rusije i poluostrvo Krim, koje je Rusija anektirala 2014. godine.
image

Elon Musk završava tunel kojim će se od New Yorka do Washingtona putovati pola sata

Novi projekt američkog biznis velikana Elona Muska i njegove kompanije The Boring Company trebao bi uskoro biti završen, a riječ je o tunelu ispod Los Angelesa kojim će se od New Yorka do Washingtona putovati samo pola sata.


Kuća koja se nalazi na poluotoku Sandbanks u Polleu u Dorsetu ponuđena je na prodaju, a njena cijena iznosi 8,7 miliona funti.
image
Njegov otac, koji je bio stolar, vodio je tvornicu koja je proizvodila laboratorijski namještaj, a majka mu je radila u računovodstvenom uredu.
image
Bh. manekenka Amra Silajdžić-Džeko nova je brend ambasadorica Oriflame za BiH koja uz slogan "Ljepota na moj način" promovira novi koncept kozmetičke kompanije.
image
Imanje američkog gangstera Al Caponea ponuđeno je na prodaju po cijeni od 14,9 miliona dolara.
image
Mega vila smještena na malom engleskom poluotoku Sandbanks u Pooleu, omiljenom okupljalištu milionera, traži novog vlasnika.
image
Ruski tajkun Roman Abramovič nalazi se u finansijskim problemima u posljednje vrijeme, kako na sportskom tako i na poslovnom planu.
image
Jedna od posljednjih rezidencija iz zlatnog doba Njujorka, nekadašnje skrovište Josipa Broza Tita nakon pokušaja atentata 1963. godine, rezidencija srbijanskog ambasadora u Ujedinjenim narodima, prodaje se za 50 miliona dolara, a navodno je za ovu vilu zainteresirano šest kupaca.
image
Severina Kojić odlučila je da sebe, ali i svoju porodicu, počasti više nego ekstravagantnim poklonom: jahtom.
image


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.