Zvornik

"Energolinija" izdvojila 24 miliona KM za nova ulaganja

image

Firma "Energolinija" iz Zvornika planira da, u okviru Projekta rekonstrukcije kotlova za prelazak sa tečnog na čvrsto gorivo – ugalj, investira 24 miliona KM, čime bi ostvarila uštede, jer je riječ o jeftinijem izvoru energije, izjavio je danas direktor ove firme Viktoras Zarevičius. Zarevičius je rekao Srni da je za ovaj projekat...

..."Energolinija" dobila sve potrebne ekološke dozvole.

On je istkao da je opština Zvornik pozitivno odgovorila na zahtjev "Energolinije" i omogućila joj da dobije građevinsku dozvolu za ovaj projekat.

Zarevičius je izrazio uvjerenje da će "Energolinija", s obzirom na veliki značaj i uštede koji bi ovaj projekat donio, kao i na građevinsku dozvolu koja je bila jedan od preduslova, dobiti i dio neophodnih kreditnih sredstava za realizaciju ovog eko-privrednog projekta.

Zarevičius je podsjetio da je za građevinsku dozvolu "Energolinija" uplatila opštini Zvornik 171000 KM, što vjerovatno predstavlja najveći jednokratni priliv u Budžet opštine Zvornik.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović potvrdio je Srni da je "Energolinija" uplatila navedeni iznos u Budžet opštine Zvornik.

Cvjetinović je naglasio da je "Energolinija" za investiranje u ovaj projekat dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole, kao što su sanitarna, elektro-energetska, eko, građevinska, kao i druge dozvole koje su predviđene zakonom.

"Uplaćena sredstva su prihod opštine i ne bi ih bilo da se ne radi ovaj projekat", rekao je Cvjetinović.


Biznis.ba / Srna

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Proizvode za inostrane kompanije

FOTO / U Prijedoru sve manje obućara: Nije sramota raditi u proizvodnim djelatnostima

Iz dvije prijedorske tvornice obuće, poručili su nadležnim ministarstvima, ali i lokalnoj zajednici, da umjesto dosadašnjih praznih priča, konkretnim aktivnostima porade na uspostavljanju takvog obrazovnog sistema kojim će privreda dobiti profile radnika koji su joj prijeko potrebni, kao i na uspostavljanju vrijednosti da nije sramota raditi u proizvodnim djelatnostima.