Neđo Trninić

RS uskoro dobija ukupno 106 kilometara autoputa

image Neđo Trninić

Kompletan auto-put od Banjaluke do Doboja mogao bi biti otvoren za saobraćaj u avgustu, izjavio je za Radio Republike Srpske, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Završetak Dionica od Drugovića do Prnjavora u dužini od 25 kilometara očekuje se tokom ljeta tako da bi Republika Srpska dobila ukupno 106 kilometara autoputa. Ministar je najavio i nove projekte - gradnju auto-puta od Banjaluke do Prijedora, dionicu auto-puta od Vukosavlja prema Bijeljini, kao i početak gradnje mosta na Savi kod Gradiške

Završetak dionice autoputa od Drugovića do Prnjavora, omogućiće dodatni razvoj Srpske, ali i bolje uvezati Banjaluku-Prnjavor i Doboj, kaže ministar Trninić.

"Ostalo je 25 kilometara da se spoji od Drugovića do Prnjavora i mislim da će to biti gotovo u avgustu. Spajanjem tih dionica Srpska će ukupno dobiti 106 kilometara autoputa", rekao je Trninić.

Resorni ministar objasnio je da Srpska ima u planu realizaciju još mnogo projekata kada je izgradnja putne infrastrukture u pitanju i da bi u tome u značajnoj mjeri doprinijela i sredstva prikupljena od novog zakona od akciza, ali su ona blokirana. On ipak najavljuje i pregovore sa Kineskim partnerima o izgradnji dionice autoputa, od Banjaluke do Prijedora, odnosno od Vukosavlja ka Bijeljini.

"Za Kineze su prioriteti ova dva projekta i nadam se da će kroz nastavak razgovora sa njima koji se očekuje naredne sedmice doći do dogovora i do realizacije bar jednog od ova dva projekta", istakao je Trninić za Radio Republike Srpske.

Izgradnja petlje u Rudanci prva je faza koridora 5 Ce i od tog projekta Srpska nije odustala.

Ministar uvjerava da, ovaj put, ne postoje ni prepreke za početak gradnje mosta na Savi kod Gradiške.

Trninić nije mogao potvrditi da će uskoro biti uklonjene naplatne kućice na autoputu u Glamočanima pošto je, nažalost poništen i najnoviji tender za obavljanje tog posla. Razgovor sa ministrom Trninićem, poslušajte od 17 časova i pet minuta, kada je na programu emisija Otvoreno rečeno, koju uređuje i vodi Radovan Marčeta.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.