7,2 kilometra

U petak potpisivanje ugovora o izgradnji autoputa Buna - Počitelj

image Foto: Arhiv

U petak 18. maja 2018. godine u 11:00 sati u sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru, bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Mostar jug – Počitelj, poddionica Buna – Počitelj.

Ugovor će potpisati direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić u ime investitora, u ime izvođača radova direktor "Hering d.d. Široki Brijeg" Ladislav Bevanda, te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu supotpisnika.

Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovat će gospodin Ian Brown, direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvitak (EBRD).

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Buna – Počitelj je 25.692.983,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Poddionica Buna-Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Rok za završetak radova je 18 mjeseca.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.