Cvijanovićeva sa Ilahijem

Vlada RS opredijeljena za unapređenje privrednog ambijenta

image

Vlada Republike Srpske opredijeljena za nastavak realizacije mjera koje će doprinijeti dodatnoj fiskalnoj stabilnosti, te unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta Republike Srpske, rekla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom sastanka sa kabinetu sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef Misije MMF-a za BiH Nadim Ilahi, razgovarano je o ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, u kontekstu realizacije aktuelnog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, saopšteno je iz Vlade RS.

Cvijanovićeva i Ilahi su ocijenili da su reformske mjere, koje Vlada Srpske provodi u skladu sa Pismom namjere, dale pozitivne rezultate čemu u prilog govori i ostvareni ekonomski rast, te dali punu podršku Prijedlogu Rebalansa Budžeta Republike Srpske.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i MMF-a bila dobra, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će korektna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Francisko Parodi.

Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.