Povjerenstvo za promet i veze ZD PSBIH

Usvojeno Izvješće o radu Regulatornog povjerenstva za električnu energiju

image Foto: Ilustracija

Na sjednici Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojeno je Izvješće o radu Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju u 2017. godini.

Primljena je k znanju Informacija o sastanku s predstavnicima regionalnog projekta „Podrška javnim medijskim servisima na Zapadnom Balkanu“, koji je održan u Sarajevu 21. ožujka.

Povjerenstvo je donijelo zaključak kojim urgira da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, u roku od 15 dana, Povjerenstvu dostavi sveobuhvatnu analizu u svezi s prijenosom javnih ovlasti iz svih područja koje je realiziralo Ministarstvo, s prijedlogom mjera. Dalje se navodi da će, ukoliko u roku od 15 dana ne bude realiziran zaključak, Povjerenstvo o tome obavijestiti Kolegij Zastupničkog doma PSBiH, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.