U srijedu potpisivanje ugovora

Italija ulaže milion eura za unapređenje turističke ponude Via Dinarica

image

Predstavnici Vlade Republike Italije i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), će u srijedu potpisati ugovor vrijedan 1.000.000 eura za unapređenje turističke ponude – Via Dinarica projekt UNDP-a.

Tim će ugovorom biti ozvaničena nova faza projekta Via Dinarica i nastavak unaprjeđenja jedinstvene turističke ponude u Bosni i Hercegovini.
 
Ceremoniji potpisivanja ugovora, u zgradi Ujedinjenih nacija, prisustvovat će ambasador Italije u BiH Nicola Minasi, zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) Sukhrob Khoshmukhamedov. 
 
Via Dinarica je 2017. godine uvrštena na listu Nacionalne geografije kao jedna od najboljih svjetskih destinacija za ljubitelje prirode, a ulaganje Vlade Italije će omogućiti daljnji razvoj turističke ponude i kapaciteta.
 
Projekt Via Dinarica, koji implementira UNDP, doprinosi smanjenju ekonomskih, društvenih i regionalnih nejednakosti u BiH kroz unaprjeđenje i promociju jedinstvene regionalne turističke destinacije.
 
Prvu fazu projekta Via Dinarica je sufinansirao USAID u iznosu od milion dolara.
 
Projekt Via Dinarica se provodi u saradnji sa partnerskim institucijama: Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.
 
Ukupna vrijednost nove faze projekta iznosi 1,3 miliona eura, od čega je jedan milion eura osigurala Vlada Italije, a UNDP 300.000 eura, saopćeno je iz UNDP-ja u BiH.
 
 

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.