Zvezdana Žujo

VIDEO: 'Communis' odgojio generaciju marketing stručnjaka u BiH

image Foto: FENA

Marketinška agencija ''Communis'' ove godine obilježava 20 godina postojanja na tržištu Bosne i Hercegovine, tržištu koje se, zajedno s agencijom, značajno promijenilo i razvilo.

Direktorica te agencije Zvezdana Žujo Feni je kazala da marketing mora pratiti razvoj tehnologija, a s obzirom na to da tehnologije napreduju gotovo svakodnevno, rad i opis posla od 1998. do 2018. godine dijametralno je promijenjen.

Na početku, ističe, na tržištu BiH nije bilo velikog interesa od domaćih kompanija.

- Vremenom to je promijenjeno. Sada radimo s velikim brojem bh. kompanija, radimo brojne projekte i rastemo zajedno njima. Ponosni budemo što smo bili dijelom kompanija ili kampanja kada uspiju - rekla je Žujo.

Ponosna je, kaže, na dvije decenije Agencije ''Communis'' u BiH koja je, po njenim riječima, odgojila čitavu jednu generaciju marketing stručnjaka.

- Najbolji pokazatelj da idemo dobrim putem su brojne kompanije s kojima sarađujemo od naših početaka. Kontinuitet postoji svih ovih 20 godina - istakla je Žujo.

U vezi s razvojem tržišta BiH posebno je istakla zainteresiranost mladih kadrova, studenata ili diplomanata. Naglašava da BiH ima sve kvalitetniji kadar, kretivan, dinamičar i sposoban.

- Radili smo s Delegacijom EU u BiH projekt sa 14 bh. fakulteta, pozitivno sam iznenađena njihovim znanjem i željom da rade. Vidi se pomak, dinamika i energija - kazala je Žujo.

''Communis'' je agencija koja daje kompletan servis marketinških usluga, a Žujo navodi da su fokusirani na nekoliko stvari: postavljanje strategije, PR, medijsko planiranje svim dostupnim alatima i organizacija događaja.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Veliki uspjeh

Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.