Ograničiti divljanje cijena

PDP: Novo poskupljenje goriva pokazuje neosjetljivost vlasti

image Foto: Ilustracija

Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da posljednje poskupljenje naftnih derivata za 0,07 KM u Republici Srpskoj i odbijanje nadležnih da reaguju pokazuju količinu neosjetljivosti koju ova vlast gaji prema sopstvenom narodu i opterećenjima koja mu nameće.

“Od 1. februara svjedočimo samo negativnim efektima donošenja Zakona o akcizama, što najviše osjete građani koji  gorivo sada plaćaju čak 2,15 – 2,16 KM, a što je posljedično dovelo do poskupljenja cijene žitarica, te ostalih životnih namirnica”, saopšteno je iz PDP-a.

PDP je pozvao Vladu Republike Srpske da u skladu sa svojim nadležnostima i Zakonom o regulisanju cijena reaguje tako što će ograničiti divljanje cijena koje ugrožavaju ionako loš životni standarad građana.

U suprotnom, ako si naveli u saopštenju, oni će još jednom potvrditi svoje opredjeljenje koje su pokazali usvajanjem Zakona o akcizama u institucijama BiH “da im je cilj samo otimanje para od naroda kroz politiku ucjene i iznude”.


Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.