Predsjednik Slovenije

Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum

image Borut Pahor

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori.

Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH, planiran je govor u posebnom obraćanju uime Republike Slovenije, članice Evropske unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela "Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU".

Inače, prvog dana Foruma, bit će održana dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekonomija država zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, kao i predstavljanju jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici, saopćeno je iz BBI-a.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.