U okviru sajma bit će održana i predavanja

SBK - Dani organske proizvodnje od 17. do 20. aprila

image Foto: Ilustracija

Savez udruženja organskih proizvođača "Organsko FBiH", zajedno sa zemljoradničkom zadrugom „AT“ p.o. Donji Vakuf i Udruženjem građana ¨Zdrava malina¨ Gornji Vakuf-Uskoplje, organizuje od 17. do 20. aprila manifestaciju "Dani organske proizvodnje 2018." u Srednjobosanskom kantonu (SBK).

Izložbe organskih proizvoda bit će održane u Donjem Vakufu (17. aprila, na platou ispred hotela Vrbas), zatim Gornjem Vakufu – Uskoplju, 18. aprila,  ispred zgrade Javnog komunalnog preduzeća, te u Bugojnu (20. aprila u ulici Zlatnih ljiljana).

U okviru sajma bit će održana i predavanja o temama “Ekonomija ruralnih područja/ poljoprivreda” i “Zakon o organskoj poljoprivredi”. Jedna od najvažnijih i danas najaktuelnijih tema je upravo i zakon o organskoj proizvodnji kojim se uređuje  proizvodnja poljoprivrednih i drugih proizvoda metodama organske proizvodnje, ciljevi i načela organske proizvodnje, metode organske proizvodnje, te kontrola i certifikacija organskih proizvoda.

Predavači su: Sejad Herceg, Nermin Šutković i Nezir Tanović, najavljeno je iz Saveza "Organsko FBiH".

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.