Poslanik SDS-a u NSRS

Stanić: RS nije prezadužena, ali potrošnja nije dobro raspoređena

image Miladin Stanić

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da Republika Srpska nije prezadužena u odnosu na razvijene zemlje, ali da je problem što potrošnja novca nije dobro raspoređena.

"Umjesto da se novac troši na unapređenje privrede, u Republici Srpskoj većina sredstava je u javnoj potrošnji", rekao je Stanić Srni.

On je ocijenio da bi, kada bi se više računa vodilo o privredi, mladi ostajali na ovim prostorima.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je juče Srni da je ovaj mandat obilježen političkim turbulencijama i nestabilnom parlamentarnom većinom, te da će se približavanjem izbora dizati i političke tenzije.

Bevanda je rekao da su dobre vijesti što je BiH smanjila javni dug za skoro 750 miliona KM, da je vraćeno 125 miliona dolara od klirnškog duga bivšeg SSSR-a i očekuje da će entiteski ministri uskoro postići dogovor o raspodjeli 64 miliona KM od putarina koji su akumulirani na posebnom računu.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.