Raspisan javni poziv

Razvoj poduzetničke inicijative mladih s područja općine Ilidža

image

Općina Ilidža raspisala je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima budžeta Općine namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative mladih s područja općine Ilidža te poziva mlade nezaposlene osobe da se, ukoliko imaju poslovnu ideju, prijave na konkurs za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova.

Poticajem poslovne ideje pruža se prilika da samozapošljavanjem doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice. Planirana budžetska sredstva u 2018. godinu za ovaj projekt iznose 50.000 KM, saopćeno je iz Općine Ilidža.
 
Na osnovu javnog poziva bit će odabrani najbolji poslovni planovi mladih i novčano nagrađeni. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava i ostalih troškova.
 
Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi maksimalno do 5.000 KM.
 
Korisnici sredstava mogu biti osobe koje se nalaze se u evidenciji nezaposlenih JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo - Biro Ilidža (dužina trajanja nezaposlenosti najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu do dana objave javnog poziva), imaju prebivalište na području općine Ilidža i imaju do 35 godina.
 
Također, poslovnu ideju će registrovati i razvijati vlastiti biznis na području općine Ilidža.
 
Postupak dodjele nepovratnih sredstava Općine Ilidža namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih kroz osnivanje biznisa provodi Komisija koju imenuje općinski načelnik.
 
Javni poziv će trajati do 10. juna, saopćeno je iz Općine Ilidža.

 

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.