Mostar

VIDEO: Ministrica Dilberović otvorila stručnu konferenciju 'Sfera 2018'

image

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović u srijedu je u Tehnološkom parku Intera u Mostaru otvorila dvodnevnu međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje".

Tom prigodom, ministrica Dilberović kazala je kako Intera svake godine dokazuje kako želi afirmirati i spojiti tržište rada i ekonomiju s novim znanstvenim i tehnološkim dostignućima.
 
Poručila je kako se mora ići u korak s vremenom, jer tehnologija vrlo dinamično ide naprijed.
 
- Konferencija "Sfera 2018" okuplja eminentne stručnjake tako da imamo fantastičan spoj novih tehnologija, proizvoda i sustava koji se tiču klimatizacije i ventilacije, hlađenja i grijanja, kao i 19 izlagača gdje će građani Mostara moći vidjeti konkretno koliko je napredovala ta tehnologija - istaknula je ministrica Dilberović.
 
Dodala je kako će stručni i znanstveni predavači pojasniti koji je značaj novih dostignuća za gospodarstvo i razvoj samog društva.
 
Predsjednik Udruženja termoenergetičara BiH Nijaz Delalić istaknuo je kako taj sektor može jako puno pružiti u oblasti uštede energije te omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u BiH.
 
Izvršni direktor prodaje u kompaniji "Luk" Ismet Kurtović kazao je kako ovakve konferencije pružaju mogućnost da se razmijene informacije i iskustva sa širim auditorijem.
 
- Možemo pokazati koliko smo napredovali u našem sektoru, pokazati da pratimo europske trendove kada je u pitanju energetska učinkovitost - istaknuo je Kurtović.
 
Na početku konferencije sudionicima je prikazan kratki promotivni film "Svijetla strana Hercegovine", a tijekom konferencije razgovaralo se, među ostalim, o tipologiji stambenih zgrada, o tipologiji stambenih zgrada u Republici Srbiji i BiH te su uspoređivani metodološki podaci.
 
Organizator konferencije "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje". Je tvrtka Sfera d.o.o. Mostar, u suradnji s Mašinskim fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara.
 
PR menadžerica kompanije "Sfera" d.o.o. Mostar Elvira Marić novinarima je kazala kako dvodnevna konferencija svake godine okupi oko 400 sudionika iz regije, a to su arhitekti, inženjeri odnosno svi profesionalci koji posluju u domeni građevinarstva i arhitekture.
 
Po njezinim riječima, cilj konferencije je uspostavljane suradnje, razmjene iskustva i znanja.
 
Sponzori konferencije su kompanije Taurus, Vaillant i Nobel Corporation, a partneri i izlagači Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo i Airco B.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.