Federalna ministrica finansija

VIDEO / Milićević: Moramo se opredijeliti kakvu želimo Razvojnu banku

image Jelka Milićević

Dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević potvrdila je danas novinarima u Sarajevu da Razvojna banka FBiH ima određenih problema u svom poslovanju.

- Od samog početka nisu popunjena sva tijela banke. Ova banka nije alatka u razvojnoj politici Vlade Federacije BiH. Iz tih razloga bilo je problema u sazivanju Skupštine, radu Nadzornog odbora i same Uprave. Konačno se moramo opredijeliti kakvu mi to hoćemo Razvojnu banku - kazala je Milićević komentirajući da li se navedeno tumači kao „previranje između HDZ-a BiH i SBB-a“.

Potcrtala je da to nije tačno navodeći da su i međunarodni čimbenici koji prate financijski sektor prepoznali probleme u funkcioniranju Razvojne banke.

- Jedna od zadaća koja je stavljena pred Vladu je da se veoma brzo pripremi potpuno novi zakon o Razvojnoj banci - poručila je Milićević.

Također, federalna ministrica finansija novinarima je prokomentirala podatak iz najnovijeg izvještaja Centara civilnih inicijativa da je „u Federaciji samo 46 posto ispunjeno obaveza iz Reformske agende“,  te navela da ne može tvrditi da li su ti postotci tačni.

- Činjenica je da imamo određenih zastoja odnosno prolongiranja aktivnosti, ali mislim da ćemo to stići, ukoliko smognemo snage da izbornu godinu pretvorimo u godinu kada moramo završiti neke obaveze iz Reformske agende - poručila je Milićević.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.