Sedmično 45 letova

VIDEO: Ljetni raspored letenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla

image Aerodrom Tuzla

Ljetni raspored letenja znači da će ponedjeljkom i petkom na Međunarodnom aerodromu Tuzla biti obavljano po sedam letova, četvrtkom pet, a ostalim danima po šest letova.

Tako će se na tuzlanskom aerodromu na sedmičnom nivou realizovati do 45  letova, kojim je obuhvaćeno 16 destinacija. Za razliku od prošlogodišnjeg ljetnog plana letova, među ovim destinacijama su i neke nove.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović naveo je da se vraća stara linija za Bratislavu koja počinje 25. aprila, nova linija za Beč počinje s 27. aprilom, a nova linija za Baden Baden 18. jula.

- Također, važno je napomenuti da se i broj operacija za udarne destinacije u toku sedmice povećava tako da će Dortmund biti povećan sa tri na šest u toku sedmice, Basel sa dvije na šest i Malmo na šest - rekao je Karasalihović.

Novo je i da će najavljena izgradnja carinskog skladišta za avio-gorivo početi najkasnije naredne sedmice. To će doprinijeti izgradnji jednog modernog aerodroma, kažu u Upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Karasalihović je rekao da će izgradnja skladišta početi u narednih pet do šest dana tako da će biti u mogućnosti da omoguće najpovoljnije cijene na Međunarodnom aerodromu Tuzla što se tiče samog goriva.

- Mislim da će naše kompanije koje sada lete, i one s kojim budemo sarađivali u budućnosti, biti zadovoljne s cijenom goriva koja utiču na cijene u aviotransportu - istakao je Karasalihović.

Što se tiče ljetnog reda letenja, s obzirom na to da on donosi i različite termine polijetanja i slijetanja, iz Wizz-aira su pozvali putnike da prate njihovu web stranicu, baš kao što se odnedavno svi putnici mogu informisati i posredstvom web stranice Međunarodnog aerodroma Tuzla.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.