Trajat će do 17. marta

Otvoren sajam Udruženja 'Kupujmo i koristimo domaće' u Sarajevu

image

Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" otvoren je danas na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 17. marta.

Predsjednik tog udruženja Admir Kapo kaže da će sajam svaki dan biti otvoren od 09.00 do 17.00 sati, a cilj je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda.

- Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika - rekao je Kapo.

Dodaje da su sajmovi i slične manifestacije idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvalitetu njihovih proizvoda. Pored promocije, širi se i mreža kupaca, što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

Svi proizvodi na sajmu moći će se naći po promotivnim cijenama, a to je praksa Udruženja već više od deset godina.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.