Projekt razvoja ruralnog poslovanja

Ugovor vrijedan 491.701 KM, počinje rekonstrukcija puta Vukovije-Krivač

image

Po ovlaštenju općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnik Fikret Suljkanović u Sarajevu je potpisao ugovor vrijedan 491.701 KM, a tiče se izgradnje puta Vukovije-Krivača.

Riječ je o “Projektu razvoja ruralnog poslovanja”, koji se realizira putem Ureda za koordinaciju projekta PCU, pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Općina Kalesija sa partnerima sufinansira taj projekt u iznosu od 291.701 KM, dok su donatorska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

 -Ovo je veliki projekat za našu općinu i smatram da će uveliko pomoći da se u funkciju stavi i industrijska zona na ovoj dionici puta kako bi investitori imali uređenu infrastrukturu i kako bi ulagali u razvoj naše općine, što će otvoriti i nova radna mjesta - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Radovi će početi čim vremenski uslovi to dozvole, a rekonstrukcija puta je važna privrednim društvima, te mještanima sa područja Kalesije i Živinica da brže dođu do svojih parcela.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.