Vrijednost 6,8 milliona eura

Sutra potpisivanje sporazuma o grantu EU za izgradnju mosta na Savi

image Lars-Gunnar Wigemark

Šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Lars-Gunnar Wigemark sutra će u Banjoj Luci prisustvovati ceremoniji potpisivanja sporazuma o grantu EU u vrijednosti od 6,8 milliona eura za izgradnju mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske.

Sporazum će potpisati predstavnici BiH i Evropske investicijske banke (EIB).

Ovim projektom EU će sufinansirati izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske. Projekt je dio velike infrastrukturne investicije u Gradišci koja uključuje izgradnju prekograničnog prijelaza na dionici puta Banja Luka-Gradiška, izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske, kao i dionicu autoputa Banja Luka-Gradiška.

Projekt predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u kontekstu Agende povezivanja (Conectivity Agenda) i u skladu je sa novom Strategijom EU za zapadni Balkan, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.