Milan Dunović

VIDEO: Aktuelna Vlada FBiH nije kriva za stanje u Hidrogradnji, problem je naslijeđen

image Milan Dunović

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović razgovarao je danas s predstavnicima radnika firme u stečaju ''Hidrogradnja d.d. Sarajevo'' te pozvao nadležne da što prije riješe njihove probleme.

Dunović je istakao da Vlada Federacije BiH u sadašnjem sastavu nije napravila problem u tom preduzeću, ali da ga, bez obzira što je naslijeđen, treba riješiti.

- U proteklih 90 dana ovi ljudi pokušavaju svoja prava ostavariti na ulici jer nadležni nemaju sluha da riješe njihove probleme - kazao je Dunović medijima nakon sastanka.

Istakao je da se problemi u Hidrogradnji javljaju već četiri mandatna perioda i da je krajnje vrijeme da budu riješeni.

- Od 2003. nemaju plaću s doprinosima, problemi su se ponavljali i preduzeće je 2016. godine otišlo u stečaj što kod nas znači da je to kraj, iako bi stečaj trebao značiti nešto drugo - rekao je Dunović.

Pozvao je premijera FBiH Fadila Novalića i ministra energije, rudarstva i industrije FBiH Nermina Džindića da pomognu radnicima ''Hidrogradnje'' u stečaju, ali i federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića, jer su većina radnika bivši branioci.

Predstavnik radnika ''Hidrogradnje'' u stečaju Jasmin Arifić je kazao da je njihov osnovni zahtjev da se penzionišu 272 radnika koji su stekli uslove za penzionisanje te da im se isplati osam, od 36 neisplaćene plate.

- Tražimo sastanak s nadležnima da se dogovorimo i da vidimo kako možemo riješiti naše probleme -  naveo je Arifić. Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.