Kilometar od grada

Nevesinje dobija poslovnu zonu na površini od 8,5 hektara

image

Bivši kompleks Drvne industrije Velež-Botin u Nevesinju uskoro postaje poslovna zona. Ovo je predviđeno Regulacionim planom Botin koji bi trebao biti usvojen do kraja septembra 2018. godine.

Kako je istakao samostalni stručni saradnik za prostorno planiranje i ekologiju Opštine Nevesinje Miljan Đurasović nekadašnja drvna industrija, koja se nalazi na samo kilometar od grada, otišla je pod stečaj i poslije nekoliko neuspješnih privatizacija, prodata je investitorima.

"Oni sada žele da prodaju objekte i građevinsko zemljište drugim investitorima. Kako bi se to sprovelo u djelo i izvršila parcelacija, jer se fabrika trenutno nalazi na jednoj parceli, predviđeno je usvajanje ovog plana kojim će se kompleks podijeliti na veći broj manjih parcela i koji će u budućnosti funkcionisati kao jedinstvena privredna zona. Ukupna površina kompleksa iznosi 8,5 hektara", rekao je Đurasović.

S obzirom na to da već postoje zainteresovani investitori za pojedine objekte unutar kompleksa, dodaje Đurasović, realizacija plana će krenuti odmah nakon usvajanja.

"Kompleks bivše fabrike bio je opremljen kompletnom infrastrukturom, ali s obzirom na to da je planom predviđeno formiranje većeg broja nezavisnih proizvodnih i poslovnih pogona, postoji potreba za povećanjem kapaciteta postojeće infrastrukture kao i za izgradnju novih saobraćajnica unutar zone", kazao je Đurasović.

Dodaje da Opština Nevesinje ne može pružiti pogodnosti za buduće investitore prilikom kupovine zemljišta jer se radi o zemljištu u privatnom vlasništvu.

Saznajemo da je Regulacionim planom Botin predviđena i izgradnja stambenih i stambeno-poslovnih objekata u jednom dijelu kompleksa.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.