Nataša Kostić

Ukupno zaduženje kod EIB iznosiće 207 miliona eura

image

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je da će ukupno zaduženje kod Evropske investicione banke /EIB/ za izgradnju auto-puta Banjaluka-Doboj iznositi 207 miliona evra, a da je osnovni kredit 160 miliona evra.

"Na osnovni kredit od 160 miliona eura, večeras raspravljamo o dodatnom zaduženju od 47 miliona eura kredita kod EIB-a, što će iznositi 207 miliona eura", navela je Kostićeva tokom rasprave u Narodnoj skupštini dajući u ime Vlade Srpske informaciju o cijeni izgradnje auto-puta na zahtjev poslanika PDP-a Branislava Borenovića.

Osim toga, kaže Kostićeva, osnovni kredit kod Evropske banke za obnovu i razvoj za izgradnju ovog auto-puta je 185 miliona eura, što sve ukupno iznosi 402 miliona eura.

Kostićeva je dodala da je Republika Srpska uložila vlastita sredstva u eksproprijaciju zemljišta, pripremu tehničke dokumentacije i pripremu građevinskih dozvola.

Poslanik Koalicije "Domovina" Admir Čavka rekao je da je ovaj prijedlog odluke trebalo da ide u redovnu, a ne u hitnu proceduru, te je istakao potrebu povezivanja BiH mrežom auto-puteva.


Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.