Hoće li problem biti riješen

Rudnik mrkog uglja Breza: Ako ne dobiju plaću, rudari neće raditi od 26. januara

image

Radnici Rudnika mrkog uglja Breza stupit će u štrajk 26. januara u sedam sati ako do 25. januara ne dobiju plaću i naknade za decembar prošle godine. To nam je jučer kazao Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

Dodao je da pripremaju odluke o štrajku zbog mogućih problema s isplatom plaća, a zbog toga što je ponuđeni ugovor o isporuci uglja za „Elektroprivredu BiH“ za ovu godinu neprihvatljiv direktoru i sindikatu Rudnika.

- Rudnik Breza imao je prošle godine pozitivan rezultat poslovanja, a prema ozbiljnoj analizi, ponuđenim ugovorom zabilježili bi negativno poslovanje – rekao je Husić.

Direktor Rudnika Ćamil Zaimović potvrdio nam je da je ugovor koji im je ponuđen nepovoljan, ali da, ako ga ne potpišu, neće moći povući sredstva od „Elektroprivrede“ od kojih bi isplatili plaće.

Dodao je da imaju obećanja da će ovo pitanje, ipak, biti riješeno.


Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.