Promocija lokalnog brenda

Prvi 'Ćevap fest' u Banjoj Luci

image

U Banjoj Luci je danas počeo prvi "Festival banjalučkog ćevapa".

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je rekao da je “Banjalučki ćevap” jedan od gastronomskih proizvoda po kojim je poznat taj grad.
 
- Banja Luka ima potencijal da s, onim što je banjalučki ćevap i pričom koja se oko njega može razviti, napravi jednu manifestaciju, koja će biti tradicionalna i koja će privlačiti i domaće i strane posjetioce – rekao je Radojičić.
 
Podsjetio je da je Grad Banja Luka pokrenuo i zaštitu geografskog porijekla i orIginalnog proizvoda “Banjalučkog ćevapa”.
 
Na banjalučkoj gastronomskoj manifestaciji učestvuje šest roštiljnica, koje ćevape prodaju po “popularnim” cijenama.
 
Radojičić očekuje da će u narednom periodu broj učesnika biti i veći.
 
Zvanični promoter banjalučkog ćevapa i osoba koja se nalazi na logu te manifestacije, Nebojša Kuštrinović istakao je da je grad na Vrbasu poznat po svom "Banjalučkom ćevapu“.
 
- Slobodno možemo reći, da onaj ko nije probao banjalučki ćevap nije ni bio u našoj Banjoj Luci. Ovaj ćevap je postao odavno brend našeg grada i nadamo se da ova manifestacija sada upotpunjuje ono što je nedostajalo u gastronomskoj ponudi Banje Luke - rekao je Kuštrinović.
 
Svaka od banjalučkih ćevapčinica ima svoj recept, pa čak u jednoj od njih brat i sestra imaju različite načine pripreme.
 
Međutim, dodao je, „Banjalučki ćevap“ u odnosu na druge nije poseban samo po tome jer se pravi u "pločicama“, već i po lepinji, koja se priprema u specijalnim krušnim pećima, s temperaturom većom od 400 stepeni Celzijusa.
 
- Tijesto je mekano i prije pečenja se uvalja u mekinje i kao takav dolazi na naše trpeze. Uz to, banjalučki ćevap najukusniji je kada se jede rukama – ispričao je taj banjalučki meteorolog i gurman.

 

Biznis.ba / FENA
 

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.