Više od 20 destilarija

Prvi međunarodni festival rakija u Tuzli okupit će 40 izlagača

image

Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017, koji će okupiti oko 40 izlagača održat će se predstojećeg vikenda u tom gradu.

Organizatori  festivala su Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević.

Festival je osmišljen kao skup najznačajnijih regionalnih proizvođača rakija i jakih alkoholnih pića, a očekuju se  izlagači s područja cijele BiH, te  iz Leskovca, Inđije, Zaječara, Vodica, Zagreba, i Virovitice.

Predsjednik Kantonalne privredne komore TK Nedret Kikanović izjavio je da je cilj tog festivala da se  promoviše proizvodnja i  destilacija  proizvoda na području TK i regije,  prije svega što je ta regija, kako je rekao,  poznata  kao voćarski kraj sa  kvalitetnim proizvodima.

-Imamo i dobre podatke o izvozu  destilata i ponukani tim, odlučili smo da napravimo prvi međunarodni festival rakija - kazao je Kikanović.

Istaknuo je da će na festivalu izlagati više od 20 destilarija, a predstavit će se 12 izlagača u gastro ponudi, ocijenivši da je to značajan uspjeh za prvi festival.

Navodi i da se pokazao se veliki interes ugostitelja i hotelijera za taj festival.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Nastavio porodičnu tradiciju

Uspješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Prizori zločina na ulicama Bijeljine bili su među prvima koji su potresli domaću i međunarodnu javnost. U kolektivnoj memoriji ovih prostora neizbrisive su scene zločina, koje je na ulicama Bijeljine zabilježio američki fotoreporter Ron Haviv.