Više od 20 destilarija

Prvi međunarodni festival rakija u Tuzli okupit će 40 izlagača

image

Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017, koji će okupiti oko 40 izlagača održat će se predstojećeg vikenda u tom gradu.

Organizatori  festivala su Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević.

Festival je osmišljen kao skup najznačajnijih regionalnih proizvođača rakija i jakih alkoholnih pića, a očekuju se  izlagači s područja cijele BiH, te  iz Leskovca, Inđije, Zaječara, Vodica, Zagreba, i Virovitice.

Predsjednik Kantonalne privredne komore TK Nedret Kikanović izjavio je da je cilj tog festivala da se  promoviše proizvodnja i  destilacija  proizvoda na području TK i regije,  prije svega što je ta regija, kako je rekao,  poznata  kao voćarski kraj sa  kvalitetnim proizvodima.

-Imamo i dobre podatke o izvozu  destilata i ponukani tim, odlučili smo da napravimo prvi međunarodni festival rakija - kazao je Kikanović.

Istaknuo je da će na festivalu izlagati više od 20 destilarija, a predstavit će se 12 izlagača u gastro ponudi, ocijenivši da je to značajan uspjeh za prvi festival.

Navodi i da se pokazao se veliki interes ugostitelja i hotelijera za taj festival.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.