Sofija

Šarović na konferenciji Svjetske banke

image Mirko Šarović

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović učestvovat će na međunarodnoj konferenciji Svjetske banke na visokom nivou "Jačanje regionalne saradnje na Balkanu" koja će biti održana u četvrtak u Sofiji.

Konferencija je posvećena pospješivanju regionalne integracije na Balkanu, putnoj mreži, nesmetanom prelasku granice, investicijama i olakšanju trgovine.

Ministar Šarović sastat će se i s izvršnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom, s kojom će razgovarati o ekonomskoj situaciji i projektima te institucije u našoj zemlji.

Konfrencijom predsjedava predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, a prisutni će biti najviši zvaničnici zemalja zapadnog Balkana, najavljeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.