Sajam Rexpo

Tarčin Forest Resort dobio nagradu za najbolji novi hotel 2017.

image Foto: Biznis.ba

Tarčin Forest Resort – MGallery by Sofitel Sarajevo dobio je prestižnu nagradu za najbolji novi hotel 2017. godine na najvećem sajmu investicijskih projekata u regiji REXPO, održanog u Zagrebu.

Rexpo je međunarodni sajam koji već niz godina okuplja ulagače i predstavlja najbolje investicijske projekte u regiji. Sajam je do sada privukao preko 6.000 poslovnih aktera iz pedesetak zemalja i omogućio predstavljanje preko 250 kompanija i više od 500 projekata.

U okviru manifetsacije se održava "REXPO HTL Day" koji u fokus stavlja investicije u turizmu, a ove godine naglasak je stavljen na potencijale i projekte razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.

Sajam se završio dodjelom nagrade "REXPO Best New Hotel Award 2017". U jakoj konkurenciji koju su činili finalisti hotel "Excelsior Dubrovnik" i hotel "Spirito Santo Palazzo Storico" iz Rovinja, nagradu je osvojio nedavno otvoreni "Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel Sarajevo".

Nagrada se dodjeljuje po osnovu bodovanja 20 stručnjaka iz hotelske industrije, a uručio ju je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i Predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Ronald Korotaj. U ime Tarčin Forest Resorta je nagradu preuzeo Ante Marić iz arhitektonskog ureda Artelior zaslužnog za enterijer (na fotografiji), dok je eksterijer hotela projektovao studio AHAKNAP.

Na nedavnom svečanom otvorenju hotela brojne zvanice i javnost su imali priliku vidjeti ovo prelijepo, moderno zdanje zaobljenih obrisa u savršenom skladu sa netaknutom, planinskom idilom iznad Tarčina i elegantni enterijer koji spaja savremeni minimalizam čistih linija, visokih stropova i prirodnih materijala sa etno detaljima.

Osim što su hotel i pripadajuće vile po svojoj estetici ravni najluksuznijim alpskim resortima, gradnja je realizovana prema najnovijim standardima održivosti i očuvanja okoliša, što je svakako doprinijelo proglašenju za najbolji novi hotel 2017. godine na međunarodnom nivou.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Nastavio porodičnu tradiciju

Uspješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Prizori zločina na ulicama Bijeljine bili su među prvima koji su potresli domaću i međunarodnu javnost. U kolektivnoj memoriji ovih prostora neizbrisive su scene zločina, koje je na ulicama Bijeljine zabilježio američki fotoreporter Ron Haviv.