Za nagradu bira let

VIDEO: Dina Ćešić je 900.000. putnica u 2017. godini na aerodromu u Sarajevu

image Foto: Biznis.ba

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je postavio novi rekord kada je u pitanju promet putnika. Ispraćen je 900.000. putnik u 2017. godini, na letu Sarajevo - Doha.

Sretna putnica bila je Dina Ćerić iz Sarajeva koja je od kompanije Qatar Airways dobila na poklon povratnu kartu za destinaciju po njenom izboru.

Ćerić je izjavila da je iznenađena što je baš ona postavila novi rekord aerodroma te da je sretna zbog nagrade za koju još nije sigurna gdje će iskoristiti.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković rekao je da taj aerodrom bilježi kontinuiran rast prometa, za koji očekuju da će biti nastavljen i u narednom periodu.

Dodao je da je aerodrom ovim gotovo dostigao svoj maksimum po pitanju kapaciteta zbog čega ubrzano pristupaju proširenju i dogradnji terminala.

Komercijalni direktor Qatar Airwaysa za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu Boris Žutić naveo je da im je čast i zadovoljstvo što je 900.000.  putnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo putovao upravo s njihovom kompanijom, a koja je tek prije mjesec dana imala prvi let za Sarajevo.

U ovoj kalendarskoj godini 900.000 putnika predstavlja rekord za Međunarodni aerodrom Sarajevo i rast od 12 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.