NaTrgu oslobođenja - Alija Izetbegović

Sajam malih porodičnih firmi od 15. do 18. novembra u Sarajevu

image Foto: Arhiv

Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" bit će održan 15. novembra na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 18. novembra.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine i kozmetika, saopćeno je iz Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće".

Udruženje nastoji ovim projektom uticati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca, što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.