Odgovorio "Addiko banci"

Duraković: Za subotu najavljujem blokadu najmanje 30 poslovnica

image Kemal Duraković

U povodu saopćenja "Addiko banke" o dešavanjima za vikend kada su članovi Udruženja korisnika kredita "Švicarac" blokirali rad poslovnice u Ferhadiji, u kojem su direktno optužili predsjednika ovog udruženja Kemala Durakovića i rekli da on snosi odgovornost za ta dešavanja i da "manipuliše i zloupotrebljava članove tog udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese", oglasio se i Duraković.

On je u saopćenju za javnost rekao da je šokiran saopćenjem "Addiko" banke u kojem su, kako je naveo, oblatili njega.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- U svom jučerašnjem saopćenju H/A banka kaže:

1. Da, ja, Kemal Duraković koristim članove udruženja da bi ostvario svoje lične i poslovne interese.

2. Da na taj način manipulišem članovima udružena i korisnicima kredita,

3. Da ne želim rješenje  i potpisati eventualni Memorandum o sporazumjevanju,

4.Da krijem dopis koji mi je poslala na adresu udruženja H/A banka i da sa istim dopisom nisam upoznao članove udruženja,

Od predstanika "Hypo-Addiko banke" zahtijevam da javno svim medijima pošalju (ništa ne krijući) koji su to moji lični i poslovni interesi.

Kroz ovo saopćenje sam oklevetan i ovim saopćenjem su mi udarili na čast i obraz porodice i mene lično.

Potpis memoranduma

Također, od iste banke i njenih predstavnika zahtjevam da javno iznesu kako to manipulišem i koristim korisnicima kredita, pokradene ljude koji se bore za svoje oteto, oduzeto-deložirano i pokradeno.

Od predstavnika H/A banke zahtjevam i tražim demant ili javnu objavu za gore pomenuto u četiri tačke (pogotovo za prvu) u roku 48 sati i da daju odgovor BH medijima i meni lično “šta ja to radim kako bi ostvario neke svoje lične i poslovne interese”...u roku od 48 sati.

Što se tiče ponuđenog eventualnog memoranduma i pisma koje “krijem” od korisnika kredita, a koje je stiglo od strane banke (kupovina vremena za dalju pljačku) na adresu Udruženja, obavještavam poštovane medije da su sa istim pismom upoznati svi naši članovi i isto je objavljivano više puta na našim stranicama za kominikaciju kao i društvenim mrežama. Zbog pomenutog pisma kojim je banka navodno željela rješenje sazvali smo dvije vanredne skupštine u rasponu od 14 dana.

Skupština Udruženja kao najviše tijelo UKK "Švicarac BiH" je jednoglasno (na obje pomenute skupštine) usvojilo zaključke shodno poslatom pismu da se ide u potpis memorandum o sporazumjevanju. Napominjem da je na te dvije vanredne skupštine bilo prisutno oko 800 članova Udruženja.

Također, od banke zahtijevam u vezi jučerašnjeg saopćenja da krijem to pismo zbog vlastitih ciljeva i interesa obrazlože u roku od 48 sati Vi iz H/A banke ste ga eskivirali...Vaša banka je lagala i kupovala vrijeme za dalju pljačku građana BiH, jer ste me u avgustu molili da obustavim zakonite uplate po 0,05 feninga i blokade banke.

Više nema obustave blokada rada Vaših šaltera uplatama rata po 0,05 feninga i hiljadama naloga. Zakonitom blokadom. A tim zakonito dozvoljenim uplatama za dolazeću subotu najavljujem blokadu minimalno 30 H/A banaka u BIH.

UKK "Švicarac" je spremno večeras, ne čekajucć sutra da se potpiše memorandum shodno zaključcima skupštine i pomenutog pisma banke...a da li je banka spremna bez kakvog daljeg uslovljanja neka da odgovor Vama poštovani mediji.

Ja lično Vas, poštovani mediji, pozivam na potpis tog memoranduma o sporazumjevanju već sutra, ali da bi se isti potpisao, potrebna su dva potpisnika.

Jedan potpisnik je UKK "Švicarac BIH" i ja lično kao predsjednik Udruženja. Drugi potpisnik su predstavnici "Hypo-Addiko" H/A banke koji to ne žele i javno obmanjuju i Vas medije i zakonodavna tijela BiH, kako ne bi donijeli zakon o nikad viđenoj CHF valuti.

Spreman sam u ime  UKK "Švicarac BiH" potpisati memorandum, shodno zaključcima skupštine Udruženja i ponudom banke u pomenutom pismu (od kojeg banka bježi).....a, da li je spremna "HYPO-ADDIKO BANKA" ili je ista okrenula saopćenjem koje mogu protumačiti u tri riječi.

Zavadi pa kradi

Te tri riječi glase:

Zavadi pa kradi.

Još ću napomenuti da je banka poslala sporno pismo u skladu sa spomenutim zaključcima skupštine.

Spreman, ali neću obustaviti najavljene blokade sve do potpisa Memoranduma ili donošenja zakona u entitetskim ili državnim parlamentima, te u ime Upravnog odbora UKK "Švicarac BiH" za subotu 18.11.2017 godine najavljujem blokade rada minimalno 30 H/A poslovnica u BiH.
A na koji način, Vi poštovani mediji, bit ćete na vrijeme obavješteni.

Napominjem da ću i ovaj e-mail koristiti u tužbenom zahtjevu za klevetu i blaćenje moje ličnosti i porodice kao dokazni materijal ukoliko se banka u roku od 48 sati ne oglasi i demantuje cijelo jučerašnje saopćenje ili da isto potkrijepi činjenicama i dokazima - napisao je Duraković.

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.