Odgovorio "Addiko banci"

Duraković: Za subotu najavljujem blokadu najmanje 30 poslovnica

image Kemal Duraković

U povodu saopćenja "Addiko banke" o dešavanjima za vikend kada su članovi Udruženja korisnika kredita "Švicarac" blokirali rad poslovnice u Ferhadiji, u kojem su direktno optužili predsjednika ovog udruženja Kemala Durakovića i rekli da on snosi odgovornost za ta dešavanja i da "manipuliše i zloupotrebljava članove tog udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese", oglasio se i Duraković.

On je u saopćenju za javnost rekao da je šokiran saopćenjem "Addiko" banke u kojem su, kako je naveo, oblatili njega.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- U svom jučerašnjem saopćenju H/A banka kaže:

1. Da, ja, Kemal Duraković koristim članove udruženja da bi ostvario svoje lične i poslovne interese.

2. Da na taj način manipulišem članovima udružena i korisnicima kredita,

3. Da ne želim rješenje  i potpisati eventualni Memorandum o sporazumjevanju,

4.Da krijem dopis koji mi je poslala na adresu udruženja H/A banka i da sa istim dopisom nisam upoznao članove udruženja,

Od predstanika "Hypo-Addiko banke" zahtijevam da javno svim medijima pošalju (ništa ne krijući) koji su to moji lični i poslovni interesi.

Kroz ovo saopćenje sam oklevetan i ovim saopćenjem su mi udarili na čast i obraz porodice i mene lično.

Potpis memoranduma

Također, od iste banke i njenih predstavnika zahtjevam da javno iznesu kako to manipulišem i koristim korisnicima kredita, pokradene ljude koji se bore za svoje oteto, oduzeto-deložirano i pokradeno.

Od predstavnika H/A banke zahtjevam i tražim demant ili javnu objavu za gore pomenuto u četiri tačke (pogotovo za prvu) u roku 48 sati i da daju odgovor BH medijima i meni lično “šta ja to radim kako bi ostvario neke svoje lične i poslovne interese”...u roku od 48 sati.

Što se tiče ponuđenog eventualnog memoranduma i pisma koje “krijem” od korisnika kredita, a koje je stiglo od strane banke (kupovina vremena za dalju pljačku) na adresu Udruženja, obavještavam poštovane medije da su sa istim pismom upoznati svi naši članovi i isto je objavljivano više puta na našim stranicama za kominikaciju kao i društvenim mrežama. Zbog pomenutog pisma kojim je banka navodno željela rješenje sazvali smo dvije vanredne skupštine u rasponu od 14 dana.

Skupština Udruženja kao najviše tijelo UKK "Švicarac BiH" je jednoglasno (na obje pomenute skupštine) usvojilo zaključke shodno poslatom pismu da se ide u potpis memorandum o sporazumjevanju. Napominjem da je na te dvije vanredne skupštine bilo prisutno oko 800 članova Udruženja.

Također, od banke zahtijevam u vezi jučerašnjeg saopćenja da krijem to pismo zbog vlastitih ciljeva i interesa obrazlože u roku od 48 sati Vi iz H/A banke ste ga eskivirali...Vaša banka je lagala i kupovala vrijeme za dalju pljačku građana BiH, jer ste me u avgustu molili da obustavim zakonite uplate po 0,05 feninga i blokade banke.

Više nema obustave blokada rada Vaših šaltera uplatama rata po 0,05 feninga i hiljadama naloga. Zakonitom blokadom. A tim zakonito dozvoljenim uplatama za dolazeću subotu najavljujem blokadu minimalno 30 H/A banaka u BIH.

UKK "Švicarac" je spremno večeras, ne čekajucć sutra da se potpiše memorandum shodno zaključcima skupštine i pomenutog pisma banke...a da li je banka spremna bez kakvog daljeg uslovljanja neka da odgovor Vama poštovani mediji.

Ja lično Vas, poštovani mediji, pozivam na potpis tog memoranduma o sporazumjevanju već sutra, ali da bi se isti potpisao, potrebna su dva potpisnika.

Jedan potpisnik je UKK "Švicarac BIH" i ja lično kao predsjednik Udruženja. Drugi potpisnik su predstavnici "Hypo-Addiko" H/A banke koji to ne žele i javno obmanjuju i Vas medije i zakonodavna tijela BiH, kako ne bi donijeli zakon o nikad viđenoj CHF valuti.

Spreman sam u ime  UKK "Švicarac BiH" potpisati memorandum, shodno zaključcima skupštine Udruženja i ponudom banke u pomenutom pismu (od kojeg banka bježi).....a, da li je spremna "HYPO-ADDIKO BANKA" ili je ista okrenula saopćenjem koje mogu protumačiti u tri riječi.

Zavadi pa kradi

Te tri riječi glase:

Zavadi pa kradi.

Još ću napomenuti da je banka poslala sporno pismo u skladu sa spomenutim zaključcima skupštine.

Spreman, ali neću obustaviti najavljene blokade sve do potpisa Memoranduma ili donošenja zakona u entitetskim ili državnim parlamentima, te u ime Upravnog odbora UKK "Švicarac BiH" za subotu 18.11.2017 godine najavljujem blokade rada minimalno 30 H/A poslovnica u BiH.
A na koji način, Vi poštovani mediji, bit ćete na vrijeme obavješteni.

Napominjem da ću i ovaj e-mail koristiti u tužbenom zahtjevu za klevetu i blaćenje moje ličnosti i porodice kao dokazni materijal ukoliko se banka u roku od 48 sati ne oglasi i demantuje cijelo jučerašnje saopćenje ili da isto potkrijepi činjenicama i dokazima - napisao je Duraković.

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Nastavio porodičnu tradiciju

Uspješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Prizori zločina na ulicama Bijeljine bili su među prvima koji su potresli domaću i međunarodnu javnost. U kolektivnoj memoriji ovih prostora neizbrisive su scene zločina, koje je na ulicama Bijeljine zabilježio američki fotoreporter Ron Haviv.