Sarajevo

Mobilni biro za nezaposlene uskoro u Hadžićima

image Sarajevo

Predstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Općine Hadžići održali su sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica ove općine o uvođenju mobilnog biroa.

Na sastanku je predstavljen koncept rada mobilnog biroa, nove usluge Službe za zapošljavanje KS-a za nezaposlene osobe, koje su prijavljene na evidenciji Biroa za zapošljavanje Hadžići. 

Namijenjen je nezaposlenim osobama u ruralnim, udaljenim i manje dostupnim dijelovima općine, a posebno osobama koje pripadaju ugroženoj kategoriji, nepokretne, stare i iznemogle osobe, kao i bolesne osobe koje ne mogu lično doći u prostorije biroa.

Nezaposlene osobe će putem mobilnog biroa dobiti usluge redovnog javljanja, izdavanja uvjerenja o vođenju na evidenciji za nezaposlene osobe, te usluge informisanja, savjetovanja i upućivanja na aktivne mjere zapošljavanja, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.