Sarajevo

Mobilni biro za nezaposlene uskoro u Hadžićima

image Sarajevo

Predstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Općine Hadžići održali su sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica ove općine o uvođenju mobilnog biroa.

Na sastanku je predstavljen koncept rada mobilnog biroa, nove usluge Službe za zapošljavanje KS-a za nezaposlene osobe, koje su prijavljene na evidenciji Biroa za zapošljavanje Hadžići. 

Namijenjen je nezaposlenim osobama u ruralnim, udaljenim i manje dostupnim dijelovima općine, a posebno osobama koje pripadaju ugroženoj kategoriji, nepokretne, stare i iznemogle osobe, kao i bolesne osobe koje ne mogu lično doći u prostorije biroa.

Nezaposlene osobe će putem mobilnog biroa dobiti usluge redovnog javljanja, izdavanja uvjerenja o vođenju na evidenciji za nezaposlene osobe, te usluge informisanja, savjetovanja i upućivanja na aktivne mjere zapošljavanja, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.