Sarajevo

Mobilni biro za nezaposlene uskoro u Hadžićima

image Sarajevo

Predstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Općine Hadžići održali su sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica ove općine o uvođenju mobilnog biroa.

Na sastanku je predstavljen koncept rada mobilnog biroa, nove usluge Službe za zapošljavanje KS-a za nezaposlene osobe, koje su prijavljene na evidenciji Biroa za zapošljavanje Hadžići. 

Namijenjen je nezaposlenim osobama u ruralnim, udaljenim i manje dostupnim dijelovima općine, a posebno osobama koje pripadaju ugroženoj kategoriji, nepokretne, stare i iznemogle osobe, kao i bolesne osobe koje ne mogu lično doći u prostorije biroa.

Nezaposlene osobe će putem mobilnog biroa dobiti usluge redovnog javljanja, izdavanja uvjerenja o vođenju na evidenciji za nezaposlene osobe, te usluge informisanja, savjetovanja i upućivanja na aktivne mjere zapošljavanja, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.