Potpisan ugovor

Energoinvest ekskluzivni zastupnik SparkFuna i BUCK-a

image

Energoinvest d.d. Sarajevo potpisao je ugovor o zastupništvu sa renomiranom američkom kompanijom SparkFun Electronics INC.

- Ugovor se odnosi na nabavku opreme koju će naša kompanija koristiti u budućem poslovanju, te ekskluzivno pravo distribucije i maloprodaje njihovih proizvoda. Ova saradnja nam daje novu referencu i otvara mogućnosti u IT tehnologiji - saopćeno je iz Energoinvesta.

Nabavkom  dijelova i opreme te elektronskih komponenti putem SparkFuna, uposlenici Energoinvesta konstruisat će proizvode koji će biti znatno jeftiniji, a samim tim i konkurentniji na tržištu. Prodaja ovih komponenti i proizvoda omogućit će da pojedinci i kompanije iz BiH zakorače u svijet informacionih tehnologija na novi i prihvatljiviji način nego do sada.

Implementacija proizvoda navedenog partnera koristit će se za sklapanje uređaja za primjenu novih tehnologija kao što su 3D printeri, IoT elektronski uređaji, nadogradnja softvera za dron, te druga softverska rješenja, koja će direktno olakšati realizaciju projekata, onih  koji su u toku i svih budućih.

Također, Energoinvest je potpisao ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijom BUCK  koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem inovativnih proizvoda za rasvjetu svih vrsta prostora visokog kvaliteta uz minimalni utrošak energije.

- Radit ćemo softverska rješenja za pojedine proizvode BUCK-a. Jedan od planova za naredni period je zajednički nastup sa ovim partnerom, na domaćem i inostranom tržištu,  kroz poslove nuđenja posljednjih rješenja u oblasti rasvjete na tržištima gdje je Energoinvest prisutan. Također, planirana je saradnja na projektima pametnih zgrada i gradova - saopćeno je iz Energoinvesta.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.