Sastanak u Sarajevu

Šarović i Ramljak: Vrijeme velikih otpuštanja radnika je završeno

image Foto: Biznis.ba

U Sarajevu je danas održan novi sastanak predstavnika domaćih vlasti i delegacije Agrokora, koju je predvodio vanredni povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je nakon sastanka poručio kako BIH nije dobila precizne odgovora, ali da je stanje najbolje od prvog puta kada su se sastali.

“Dva pitanje su bila u fokusu, pitanje uposlenih radnika i pitanje dokapitalizacije Konzuma. Vrijeme velikih otpuštanja radnika je završeno. Naša očekivanja su da velikih otpuštanja više neće biti. Kada je u pitanju dokapitalizacija Konzuma dobili smo uvjerenja da neće trpiti male kompanije“, rekao je Šarović.

Ramljak je poručio kako njegov fokus više nije situacija u BiH.

“Mislim da smo to doveli u red. To znači da smo stabilizirali stanje. Bilo je i neželjenih situacija, određeni broj ljudi, nih 129, je ostao bez posla. Isplatili smo otpremnine. Dug prema dobavljačima će se otplaćivati duži vremenski period“, rekao je Ramljak.

Direktor Konzuma u Sarajevu je istaknuo kako je ukupan dug prema dobavljačima u BIH 58 miliona KM.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.