Pošte Srpske

Isplata bivšem direktoru i veći broj zaposlenih kumovali negativnom rezultatu

image

Pošte Srpske a.d. Banja Luka poslovale su u prvom polugodištu 2017. godine sa 1,3 miliona KM neto gubitka, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Banjalučkoj berzi.

Kompanija je zaplovila u negativan teritorij nakon što je u istom periodu prošle godine imala pozitivan finansijski rezultat od 18.900 KM.

I dok su poslovni prihodi povećani sa 26,9 mil. u prvih šest mjeseci 2016.godine na 27,2 mil. KM u tekućoj godini, istovremeno su rast zabilježili poslovni rashodi - sa 27,2 mil. na 28,2 miliona KM.

Na povećanje rashoda uticali su isplata naknade plate bivšem direktoru Preduzeća prema presudi Osnovnog suda Banja Luka u bruto iznosu od 318.883 KM, kao i povećanje broja zaposlenih za 37 radnika na ukupno 2.303, usljed čega su povećani troškovi.

Nepokriveni gubitak iz prethodnog perioda u poslovnim knjigama Preduzeća iskazan je u iznosu od 1,77 mil. KM.

Akcijski fond RS je vlasnik 65-posto ackija Pošta Srpske, PREF a.d. Banja Luka posjeduje 10 posto Zepter fond 6,2 posto, Fond za restituciju 5%, itd.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Tradicija od 1869.

Zadruga Livač u blizini Banje Luke dnevno proizvede 100 kg trapista po "tajnoj recepturi"

Jedna od mnogih asocijacija na pomen imena Banje Luke je, bez ikakve sumnje, i čuveni sir trapist, s recepturom koju su u grad na Vrbasu donijeli katolički redovnici, pristigli ovdje još 1869. godine i osnovali samostan Marija Zvijezda, a potom kroz proizvodnju sira, piva, sukna i drugih artikala predstavljali privredni zamajac ovog dijela Bosne i Hercegovine.