Berza

Banjalučka pivara prodata za 24,77 miliona KM

image

Investicioni fond Altima Partners prodao je Banjalučku pivaru za 24,77 miliona KM.

U blok poslovima koji su realizovani danas na Banjalučkoj berzi, prodato je 18.658.935 dionica Banjalučke pivare, što procentualno iznosi 89,81 posto.

To znači da su su svoje vlasničke udjele prodali Altima global special situations fund LTD i Altima UK value investments limited koji su zajedno posjedovali oko 90 odsto dionica Banjalučke pivare, javlja portal Indikator.ba.

Ko je kupac još nije poznato, ali je vrlo moguće da je prodaja povezana sa kupoprodajom 51 odsto Pivare Tuzla, jer se kao kupac tuzlanske pivare pojavio upravo londonski investicioni fond Altima Partners.

Za sada se ne može potvrditi, ali postoji vjerovatnoća da se iza ovih akvizcija pojavljuje jedan igrač koji je preko Altime Partners preuzimanjem dvije pivare masivno poklopio bh. tržište, piše Indikator.ba.

U poslovnoj politici Banjalučke pivare za 2017. godinu, između ostalog, navedeno je da je "realno očekivati proširenje distributivne mreže za prodaju postojećeg portfelja na sve široj geografskoj teritoriji" te da će "uprava preduzeti sve neophodne korake, uključujući razvoj mogućih strateških partnerstava, da bi postigla ovaj cilj".


Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.