Njemačka službeni partner sajma

Sajam privrede u Tešnju: Više od 200 domaćih i stranih izlagača

image

U Tešnju je danas, u prisustvu visokih zvaničnika, velikog broja uglednih bh. privrednika i gostiju, svečano otvoren 13. sajam privrede - Tešanj 2017.

U organizaciji „Udruženja privrednika Biznis centar Jelah,Tešanj“ sajam je okupio više od  200 izlagača iz BiH i inostranstva. Oni su, kako je istakao predsjednik ovog udruženja Edin Jabandžić, objedinjeni u jednom cilju, a to je jačanje privrednih kapaciteta BiH.

- Tešanj kao industrijski kraj u kome je prednjačila autoindustrija danas ima i dobro razvijenu prehrambenu i tekstilnu industriju. Tešanjski sajam raste i razvija se iz godine u godinu i ovaj put su na njemu zastupljene brojne branše. Broj izlagača veći je za 25 posto nego prethodnih godina što svjedoči da se razvija u pravcu jednog ozbiljnog regionalnog sajma – kazao je Jabandžić za Fenu.

Službeni partner sajma je SR Njemačka što je, kako je dodao Jabandžić, bilo i realno očekivati, s obzirom na to  da Tešanj najveći izvoz ostvaruje upravo u tu zemlju.  Ujedno je to, napomenuo je, dodatni podstrek da jačaju postojeće poslovne veze  njemačkih i bh. kompanija i  predstavlja  priznanje za uspješan rad naših privrednih subjekata.

Ceremoniji otvorenja sajma prisustvovali su, između ostalih,  predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pack, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predstavnici Privredne komore FBiH. 

Izložbeni prostor sajma je smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora.

Sajam će u naredna u tri dana ima čitav niz pratećih sadržaja od zanimljivih i aktuelnih panelia, prezentacija ali i predstavljanja kompanija, udruženja i projekata. Drugi dan sajma planirano je održavanje Skupštine Privredne komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.