Uzeti uzorci crnih mrlja

VIDEO: Je li ovo dokaz da Tuzla "leži" na nafti?

image

Uposlenici Agencije za slivno područje rijeke Save u četvrtak su uzeli uzorke crnih mrlja koje su se posljednjih dana pojavile na obodima korita rijeke Jale u tuzlanskom naselju Slavinovići.

Nakon obavljenih analiza, precizno će se znati da li je riječ o nafti. Međutim, stanovništvo koje gravitira na ovom području ubijeđeno je da je riječ o nafti, a ako se dokažu njihove tvrdnje u laboratoriju, nadaju se da će postati šeici.

- Obavijestili smo o crnim mrljama sve nadležne organe. Mi smo ubijeđeni da je riječ o nafti, jer kada se približite crnim mrljama osjeti se takav miris - kaže Fahrudin Berber, stanovnik naselja Slavinovići.

Reporteri portala „Avaz“ proveli su mini eksperiment tako što su po zelenom listu razmazali crnu tekućinu, a potom je pokušali zapaliti. Drvce šibice nije se ugasilo pri dodiru s crnom tekućinom. Pogledajte videoprilog iz korita rijeke Jale.Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.