Sezona počela u velikom stilu

Prvi dani maja u Mostar doveli hiljade turista

image Foto: Klix.ba

Dva neradna dana na početku maja odvela su brojne Mostarce dalje od svog grada, ali hiljade turista okupirali su Mostar, posebno staru jezgru.

Prelijepo vrijeme, sjajna ugostiteljska ponuda, za većinu stranaca pristojne i jeftine cijene, uz arhitektonske spomenike najvećeg ranga, dovoljno su jak argument za dolazak u Mostar.

Sezona je izgleda počela u velikom stilu, mostarski turistički radnici računaju da bi ona mogla biti rekordna. Gužva kojoj smo svjedočili zadnja dva dana još jedan je dokaz koliko naša zemlja, odnosno njeni turistički centri i danas plijene pažnju širom svijeta.

Ugostitelji mogu biti zadovoljni jer su bašte prepune, a ugođaj upotpuni i hrabri skok jednog od skakača.

Ispod Starog mosta upoznali smo i poljski bračni par koji su prigodnom fotografijom na ovom historijskom mjestu željeli obilježiti godišnjicu svog vjenčanja.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.