Stručni skup u Sarajevu

VIDEO: Proširenje platforme za bolje poslovno okruženje

image Foto: Biznis.ba

Proširenje platforme za bolje poslovno okruženje bio je cilj stručnog skup "Platforma za stvaranje boljeg poslovnog okruženja u BiH: Predstavljanje proširene platforme sa programima podrške za razvoj biznisa" koji je održan danas u Sarajevu.

Predsjednik Grupacije Naša Perspektiva Armin Alijagić istakao je da to namjeravaju postići mapiranjem svih programa podrške biznisima kako bi bio pomognut njihov razvoj.

- Mislim da je jako bitno da postoji baza takvih programa jer će onda kreatori politika moći vidjeti koji sve programi podrške postoje u drugim dijelovima zemlje, kao i analize učinkovitosti tih programa - rekao je Alijagić.

Dodao je da je krajnji cilj inicijative da što više biznisa bude podržano i na što bolji način, kako bi onda to rezultiralo novim radnim mjestima i ekonomskim razvojem.

Direktorica Centra usluga LiNK Alisa Gekić navela je da iza platforme za bolje poslovno okruženje trenutno stoji mreža od 37 članica iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, a da okuplja oko 13.000 malih i srednjih preduzeća.

Pojasnila je da je suština aktivnosti te mreže rad na terenu s privrednicima na identifikaciji problema, formulisanju zahtjeva za njihovo rješavanje i pronalaženju nadležnih institucija za te probleme.

Skup je održan u organizaciji Grupacije Naša Perspektiva i Mreže za lokalni ekonomski razvoj u BiH - LEDnet, a u sklopu MATRA projekta "Jači glas civilnog društva za bolje poslovno okruženje i povećanu odgovornost vlada" koji finansira Ambasada Holandije u BiH.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.