Trebevićka ljepotica

Hotel Pino Nature dobitnik prestižne nagrade za dizajn A' Design Award

image Hotel Pino Nature

Jedinstveni hotel Pino Nature, koji je smješten na sarajevskom izletištu Trebević, dobitnik je prestižne nagrade A' Design Award za arhitekturu, strukturu i dizajn ove građevine.

Arhitektonski studio Zec iz Sarajeva potpisuje projekt hotela Pino koji je svoja vrata otvorio početkom januara prošle godine. Ovaj hotel, mnogima poznat kao "Prvi šumar", doživio je sjajan redizajn kroz koji se pretvorio u veliku drvenu kućicu koja živi u potpunom skladu s prirodom oko njega.

Kao dobitnik nagrade, Pino Nature ima doživotnu dozvolu da se koristi pobjedničkim logom A' Design Award & Competition, koji sam po sebi predstavlja prestiž i znači da je kompanija ili dizajner autor djela vrhunskog kvaliteta.

A' Design Award & Competition je vodeće internacionalno takmičenje za dizajn. Priznanja za dizajn dodjeljuju se u širokom spektru kreativnih polja kako bi se istaknuli najbolji dizajneri iz svih zemalja u svim disciplinama. Takmičare su anonimno ocjenjivali iskusni arhitektonski stručnjaci, dizajneri, akademici, članovi medija i drugi profesionalci. The A' Design priznanja dosad su podijeljena brojnim dizajnerima širom svijeta. Glavni cilj ovog takmičenja je stvaranje globalne svijesti o dobroj praksi i principima, isticanjem najboljeg dizajna u svim zemljama i svim područjima.

Pino Nature dosad je nominiran za najbolji novoizgrađeni evropski objekt u sklopu European Hotel Design Awards. Također je uvršten i u knjigu "In practice" koja sadrži slike, refleksije i dostignuća 37 evropskih arhitekstonskih firmi, a predstavnik BiH u ovoj selekciji je Studio Zec sa projektom hotel Pino Nature. Na tradicionalnoj Šestoaprilskoj izložbi, koja je posvećena obilježavanju Dana grada Sarajeva, Amir Vuk-Zec je dobio Grand prix nagradu za izgradnju hotela Pino Nature na Trebeviću.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Nastavio porodičnu tradiciju

Uspješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Prizori zločina na ulicama Bijeljine bili su među prvima koji su potresli domaću i međunarodnu javnost. U kolektivnoj memoriji ovih prostora neizbrisive su scene zločina, koje je na ulicama Bijeljine zabilježio američki fotoreporter Ron Haviv.